Trump'ın skandal Golan kararına Rusya'dan ilk yorum

Trump'ın, Netanyahu'yu da yanına alarak skandal Golan Tepeleri kararnamesini imzalaması sonrası bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Uluslararası hukuka aykırı bu karar Orta Doğu'daki gerginliği artırabilir' ifadeleri kullanıldı.

Trump'ın skandal Golan kararına Rusya'dan ilk yorum
Trump'ın skandal Golan kararına Rusya'dan ilk yorum
GİRİŞ 25.03.2019 20:17 GÜNCELLEME 26.03.2019 10:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepelerine ilişkin başkanlık kararını imzalaması üzerine Rus Russkoye Radyosu'nda değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Trump’ın kararını eleştiren Zaharova, "Uluslararası hukuka aykırı bu karar maalesef Orta Doğu'daki gerginliği artırabilir." diye konuştu.

"DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞİR"

 

 

Zaharova, söz konusu karara ilişkin Rusya’dan daha önce çok sayıda açıklama yapıldığını vurgulayarak, “Böyle şeyler hukuki zeminin dışında kalıyor. Tüm uluslararası çalışmaları, BMGK kararlarını yok sayan bu tür adımlar sadece durumu daha da kötüleştirir." ifadesini kullandı.

Rusya, ABD'nin, Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanımasının uluslararası hukukun açıkça ihlali olduğunu, Suriye krizinin çözümünü engelleyeceğini ve Orta Doğu'daki durumu ağırlaştıracağını açıklamıştı. 

YORUMLAR 30
  • Haskad 5 yıl önce Şikayet Et
    yarın bir gün israil arap yada müslüman savaşı çıktığında müslümanlar israilin şu an elinde tutup hak iddia ettiği topraklaı geri aldığında ABD yine aynı tavrı sergileyecek mi. Sakın yok orası israil devletinin toprağı. araplar oradan derhal çekilmeli gibi birsürü laf üretmeyecek mi sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    sudiler. mısırlılar ,bae , küdüsü satan ülkelerdir.
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya samimi değil
    Cevapla
  • HikayeDinledikHep 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Suriye'nin kuzeyine girmek isteyince karşı çıkıyor, en azından yavaşlatıyor, elin yahudisi Golan'ı tamamen almaktan bahsederken seyrediyor. Çünkü rusyanın gücü de hep blöf.
    Cevapla
  • İkiYüzlüRusya. 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni 2 yüzlü Rusya. İstesen bal gibi esed'e bomba-füze ne varsa verir, el altından bu katilleri vurdurursun. "Suriye'ye girersen uçaklarını ben indiririm" diyebilirsin. Biz PKK'yı indirmek için Suriye'ye giremiyor, senden izin istiyoruz, ama netanyahoo Suriye'yi yol ediyor, sesin çıkmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor