ABD'den Rusya'ya çok sert Venezuela tepkisi!

ABD, Rusya'nın Venezuela'ya askeri uçak ve personel konuşlandırmasını durumu gerginleştirecek pervasız bir girişim olarak niteledi.

ABD'den Rusya'ya çok sert Venezuela tepkisi!
ABD'den Rusya'ya çok sert Venezuela tepkisi!
GİRİŞ 26.03.2019 15:11 GÜNCELLEME 26.03.2019 15:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu düşürmek üzere yaptırımlara başlamasından iki ay sonra Rusya’nın, savaş uçakları ve askeri personeli cumartesi günü Venezuela’nın başkenti Karakas’ın yakınlarında konuşlandırdığı basında yer aldı. Rusya, Washington’un, muhalefet lideri Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici meşru devlet başkanı olarak ilan ederek Başkan Madoru’nun başkanlığı bırakmasını istemesini ABD destekli bir hükümet darbesi olarak tanımlamıştı.

Rus askerleri Venezuela'ya indi! Maduro'dan da suikast iddiası

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "ABD, Nikolas Maduro ve Rusya’nın Venezuela’ya askeri müdahale yapılmaması çağrısına ters düşen Rusya’nın Karakas’a askeri uçak ve personel konuşlandırmasını durumun pervasız bir şekilde tırmandırmak olarak kınıyor" denildi.

Venezuela’nın Sosyalist Parti Lider Yardımcısı Diosdado Cabello, Rusya’dan 2 uçağın ülkeye geldiğini doğrulamasına rağmen geliş sebebi konusunda bir açıklama yapmadı.

 

 

Kremlin, uçakların Caracas’a gidişi ve ABD Dışişleri Bakanlığının kınaması konusunda bir yorum yapmadı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, pazartesi günü telefonla görüştüğü Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, Rusya Maduro’yu desteklerken Amerika’nın boş oturmayacağını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Envers 5 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe mafya bunların eline su dökemez. Çıkarı için bebek kadın yaşlı hasta demeden binlerce insana kendi ülkesinde ceza evi hayatı yaşatıyor. Bide çıkmış konuşuyor bu ne hadsizlik bu ne zorbalık. Allah sizi kahru perişan etsin
    Cevapla
  • Durust vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika niye Haiti,Ekvador ya da ne bilim Afrika da bir suru ulke var bunlar la ilgilenmiyor da Venezuela ile cok ilgileniyor cunku gozu Venezuela daki altin ve petrol de,kopegi guiadou yu basa getirip emir vaki istedigi fiyata bu kaynaklari somurecek de ondan.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    konusma SIKIYSA o ucagin yakinlarina bir füze gönder eskiya IRKCI trump
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    En büyük şeytan Abd ve Israildir. Rusyanın gelmesi çoooook rahatsız etmiş katiller sürüsünü! Venezuela devlet başkanı Maduro haklı davasında yalnız değil. Dünya nın çok şeyden haberi var artık. Belki Abd nin en büyük hatası interneti dünyaya duyurması olmuştur. Yani Musa as gibi diyelim.
    Cevapla
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapabilirsinki? Gün gelecek o itliğini yaptığınız yahudiler sizide birbirinize düşürecek petrollerinizi korumak için bizde orda olacağız hiç şüpheniz olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış