AP'den peş peşe kararlar! Biri reddedildi, biri onaylandı

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nde (AB) telif hakları kurallarının güncellenmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. AP, mevsimsel gün ışığı değişiklikleri sebebiyle her yıl ekim ve mart aylarında saatlerin bir saat ileri ve geri alınmasını sona erdirmesini öngören kalıcı yaz saati tasarısını 228 kabul oyuna karşın 399 hayır oyu ile reddetti.

AP'den peş peşe kararlar! Biri reddedildi, biri onaylandı
AP'den peş peşe kararlar! Biri reddedildi, biri onaylandı
GİRİŞ 26.03.2019 15:49 GÜNCELLEME 26.03.2019 17:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Strazburg'da bir araya gelen AP Genel Kurul'u, telif hakları kurallarının güncellenmesi yönündeki yasa tasarısını 274'e karşı 348 oyla kabul etti.

 

 

Tasarıya göre, Google gibi internet platformlarının arama sonuçlarında haberleri yayınlayabilmek için içerik üreticilerinden ücret karşılığında lisans alması sağlanacak.

YouTube gibi video paylaşım platformlarının fikri mülkiyet haklarına aykırı içerikleri hızla kaldırması ve içerik sağlayanlara daha fazla ödeme yapması gerekecek.

 

 

Google, Facebook ve Twitter gibi dijital platformlar, çeşitli tedbirlerle kullanıcıların telif hakları yasalarıyla korunan ürünleri yüklemelerini engelleyecek.

Esprili biçimde değiştirilerek internet üzerinden yayılan video, fotoğraf ve hareketli resimlere ise izin verilecek.

KALICI YAZ SAATİNE RET

Avrupa Parlamentosu mevsimsel gün ışığı değişiklikleri sebebiyle her yıl ekim ve mart aylarında saatlerin bir saat ileri ve geri alınmasını sona erdirmesini öngören kalıcı yaz saati tasarısını 228 kabul oyuna karşın 399 hayır oyu ile reddetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş işlerle uğraşıyorlar canları sıkılıyor .
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaz saati bizim ülkedeki gibi kalıcı olmasının hiç bir faydası yokmuş demekki biz niye ısrar ediyoruz anlamış değilim geceleri kalkıp işe gidiyoruz o soğuklarda. Çok saçma bir uygulama kaldırın şu kalıcı yaz saati uygulamasını.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    çok hayal kuruyorsun
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ramazanda saat 12de teravih kilalim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti