ABD'nin skandal kararı sonrası Esed rejimi harekete geçti! Acil çağrı

Suriye, ABD'nin Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan kararının ardından BMGK'yi toplantıya çağırdı.

ABD'nin skandal kararı sonrası Esed rejimi harekete geçti! Acil çağrı
ABD'nin skandal kararı sonrası Esed rejimi harekete geçti! Acil çağrı
GİRİŞ 27.03.2019 09:11 GÜNCELLEME 27.03.2019 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanımasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) toplantı talebinde bulundu. 

 

 

ABD Başkanı Trump, imzaladığı başkanlık kararıyla Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyacağını ilan etmişti.

BM Güvenlik Konseyinin 1981'de aldığı 497 sayılı ilk kararda, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgaline karşı çıkılıyor ve ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur'' yer alıyor.

ESED'E TEPKİ

Suriye İslam Konseyi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri’nde İsrail egemenliğini tanıyan başkanlık kararnamesini imzalamasına ilişkin, yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Golan, Suriye'nin Arap toprağıdır. Ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Golan halkı, Suriye'nin Arap vatandaşıdır. Dünyayı, uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu kibirli kararı reddetmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

"BABA ESAD İSRAİL'E TESLİM ETTİ"

ABD'nin aldığı kararın, bölgeyi kaos ve savaşa sürükleyeceği belirtilen açıklamada, "Bu kararın alınmasında Esad rejimini de sorumlu olarak görüyoruz. Hafız Esad, savunma bakanlığı döneminde Golan'ı, İsrail'e teslim etti. (Hafız) Esad, İsrail'e karşı hiçbir kurşun sıkmamıştır. Golan'ı geri almak için de herhangi bir operasyon yapmamıştır. Ondan sonra oğlu Beşar gelip bu rolü devam ettirdi. Beşar aldığı kararlarla, ülkeyi yıkmayı ve zayıflatmayı hedefledi" değerlendirmesine yer verildi.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Dek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman plan hazır suriye israile cılız bir saldırı israil surıyeye girer istedi yerleri alır
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Nokta
    Cevapla
  • Ruhİ 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın ABD nin cirit attığı topraklar Suriyenin değil mi alçak herif!
    Cevapla
  • hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Baba Esed 40.sene önce askeri darbe ile başa geçtikten sonra o iş bitmiş iktidarda kalma garantisi ile GOLAN ı satmistı,esed ve iran ve rothcild ailesinin hukum surdugu rusya ise guneydn sunnileri hem katledip hem surerek demografik yapiyi degistirerek hem rejim hemde israili rahtlatmis ileriki ,ileriki donemde israilin yailmasinin onunu acmistir vesselam
    Cevapla
  • ,Y. A... 5 yıl önce Şikayet Et
    Tanımıyorsanız gereğini yapın. Adamlar alıştıra alıştıra, orta doğuya kondular. Şimdi ise alıştıra alıştıra büyük İsrail devletine doğru yöneldiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı