Trump Batı Şeria'da İsrail egemenliğini tanıyacak!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir sonraki adımının işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde "İsrail egemenliğini tanımak" olabileceğini söyledi.

Trump Batı Şeria'da İsrail egemenliğini tanıyacak!
Trump Batı Şeria'da İsrail egemenliğini tanıyacak!
GİRİŞ 27.03.2019 17:42 GÜNCELLEME 27.03.2019 17:42

Ureykat, Ramallah'taki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, "Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak, işgal altındaki Golan Tepelerini de İsrail toprağı olarak tanıması sadece uluslararası kanunun ihlali değil aynı zamanda askeri gücü olanın her toprağı işgal edebileceği yönünde bir mesajdır" dedi.

"Uluslararası kanunların, ahlak ve normların geride kaldığı bir çağda yaşıyoruz" diyen Ureykat, Arap halklarının bu adaletsiz durumun devam etmesini kabul etmeyeceğini vurguladı.

ABD 'ASKERİ GÜCÜNÜZ YOKSA TESLİM OLUN' DİYOR

Ureykat, Trump'ın işgal altındaki Suriye toprağı Golan Tepelerini "İsrail toprağı" şeklinde tanımasını kınayarak, "Trump'ın bir sonraki adımı işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde İsrail egemenliğini ve Gazze'de bir Filistin devletçiğini tanımak olabilir" ifadelerini kullandı.

Sözcü Ureykat, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD Araplara 'eğer askeri gücünüz yoksa teslim olmanız gerekli' diyor. Adaletsizlik, güvenlik değil şiddet, aşırılık ve kan getiriyor. Trump'ın kurduğu şey işte budur."

 Trump'ın Filistin konusundaki kararlarının "Yüzyılın Anlaşması'nın" bir parçası olduğunu belirten Ureykat, Filistin'deki bölünmüşlüğü sona erdirmenin İsrail-ABD projesine karşı durmak için ulusal bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Ureykat ayrıca, bu ay sonunda Tunus'ta düzenlenmesi planlanan Arap Zirvesi'nde de Filistin konusunda sorumlulukların gerektirdiği şekilde kararlar alınması çağrısı yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi