ABD'nin 'oradan çıkın' mesajına Rusya'dan cevap!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, 'Birisine bir yerden çıkmasıyla ilgili tavsiyelerde bulunmadan önce ABD'nin kendisinin Suriye'den çıkması gerekiyor' dedi.

ABD'nin 'oradan çıkın' mesajına Rusya'dan cevap!
ABD'nin 'oradan çıkın' mesajına Rusya'dan cevap!
GİRİŞ 28.03.2019 00:16 GÜNCELLEME 28.03.2019 00:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın Moskova'yı hedef alan "Rusya'nın Venezüella'dan çıkması gerek" sözlerini eleştirerek, öncelikle ABD'nin Suriye'den çıkması gerektiğini söyledi.

Zaharova, Pervıy Kanalı'nda, Trump'ın Venezüella ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

"ÖNCE ABD SURİYE'DEN ÇIKMALI"

ABD'nin uluslararası topluma verilen sözlerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Zaharova, "Birisine bir yerden çıkmasıyla ilgili tavsiyelerde bulunmadan önce ABD'nin kendisinin Suriye'den çıkması gerekiyor" dedi.

"ABD, DİĞER ÜLKELERİN MEŞRU ÇIKARLARI ÜZERİNE KARAR VERMEMELİ"

Zaharova, ABD'nin diğer ülkelerin meşru çıkarları üzerine karar vermemesi gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Trump, bugün, Venezüella'da kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun eşi Fabiana Rosales de Guaido'yu Beyaz Saray'da kabulünde, Rusya'nın Venezüella'daki varlığıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Rusya'nın Venezüella'dan çıkması gerek" ifadelerini kullanmıştı.

Venezüella ulusal basınında yer alan haberlerde, 24 Mart'ta Rusya Savunma Bakanlığına bağlı bir askeri nakliye uçağı ile bir jetin, başkent Caracas'ın kuzeyindeki Maiquetia Uluslararası Simon Bolivar Havaalanı'na indiği, 100'den fazla Rus askeri ile 35 ton tıbbi malzemenin sevk edildiği ileri sürülmüştü.

YORUMLAR 13
  • kul ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    abd dünyadan çıkmalı marsa taşınabilir
    Cevapla
  • Ihtiyar 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyorki kendi çöplüğünde otlan
    Cevapla
  • Yapsa 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya icin venazuellada kalmak daha mantıklı olur abd nin burnunun dibindesin nasıl abd afganistanda surıyede rusyanın burnunun dibinde oldugu gibi uyanık olun cıkmayn
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Malesef yanlış konuşmuş amacını dile getirmiş. Bunun yerine köpeğinin (israil) tasmasını tutunuz deseydi daha korku ve manidar olurdu!
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    aslinda tüm dünya ya anlatilmasi gereken baslica konu ABD itrail in asil terörist olduklari meselesidir neden denilcek olursa orta dogu denilen bölgede AB yada hacli diliyle lanse edilen bir ISLAMCI TERÖR var ama abd nin nerdeyse her bölgde hatta her sehir de bir üssü var nerdeyse ama O ISLAMCI TERÖR bunlarin hic birini hedef almiyor bu nasil bir islmci terör it ler avrupa yada hacli itlerine bunu sormak lazim yine o islamci terör denen guruplar kendi ülkelerini askerini hedef yapiyor SORULMASI GEREKEN SORU TAM da bu abd köpekleri duruken o islmaci radikal örgüt ler neden kendi milletini hedef yapiyor acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar