ABD'de Müslüman vekilin kapısına 'İsrail' notu bırakıldı

ABD'nin Michigan eyaleti vekili, Filistin asıllı Demokrat Raşida Tlaib, İsrail yanlısı bir kişi tarafından kapısına yapıştırılan nefret notunu ifşa ederek tepki gösterdi.

ABD'de Müslüman vekilin kapısına 'İsrail' notu bırakıldı
ABD'de Müslüman vekilin kapısına 'İsrail' notu bırakıldı
GİRİŞ 28.03.2019 00:23 GÜNCELLEME 28.03.2019 00:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin asıllı vekil Raşida Tlaib, ABD Kongresi'nin ilk Müslüman başörtülü vekili Demokrat İlhan Omar'a hitap eden notu Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Tlaib'in fotoğraf olarak paylaştığı notta, "İlhan Omar, şu mide bulandırıcı Yahudi nefretinden vazgeç. İmzan 'herkes için adalet' diyor. Buna Yahudiler de dahildir. Yahudilere karşı olan cihadın başarısız olacak. Yaşasın İsrail halkı" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu nota, "Bu, bugün kapımdaki nefret retoriği ve tehdittir. Artık korku çığırtkanlığı ve yalanları bırakın. Filistinliler de dahil herkesin insan haklarını hak ettiğini savunan değerlerle buraya gelin" sözleriyle tepki gösteren Tlaib, "İlhan Omar ve ben, eşitlik ve herkes için adalet konusunda mücadele ediyoruz. Bunda anti-semitik olan bir şey yok" dedi.

 

 

Omar'ın, İsrail yanlısı lobi kuruluşu Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesine (AIPAC) yönelik eleştirisi ABD'de tartışmalara neden olmuştu.

YORUMLAR 3
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben anti-semitiğim kardeşim. Çünkü şu anki yahudiler yahudilikden uzaklar. Kendilerini vahşi bir canavara dönüştürmüşler .
    Cevapla
  • Antisemitizm tarifi? 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimsiz batılılara şunu anlatamadık: Yahudilik bir din mi, ırk mı? Hz. Musa (A.S.)'a inananlara Musevi denir. Yok, "yahoda" isminde, "bir ırka özel" ilah anlayışın varsa, "ben üstün/seçilmiş ırkım, yahudi anadan doğmayan yahudi olamaz" diyorsan, bunun adı din değil, ırkçılığın ta kendisi olur ve evet, biz o sapkın inanca herdaim karşıyız. Müslüman, bir ırka değil, ırkçılığa düşmandır. Bu yüzden bizim ceddimiz, Musevilik ve yahudiliği birbirinden ayırmış. Bu kadar zor mu bunu anlatmak? Antisemitizm bir "ırka" karşılık mı, "ırkçı sapkın bir inanca" karşı olmak mı? Özellikle bunu açıklamıyorlar ki istedikleri gibi kullanabilsinler.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    filistinde yaptığı zulüm yetmedimi abd dede ediyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat