Kaçırılan Türk gemisi hakkında kritik gelişme!

AP, dün İstanbul Küçükyalı'dan kalkan ve içinde Türk kaptanların da bulunduğu, göçmenler tarafından kaçırılan gemide Malta ordusunun kontrolü sağladığını duyurdu. Tanker Malta limanına götürüldü. Tankerdeki mürettebatın güvende ve sağlıklı olduğu bildirildi.

Kaçırılan Türk gemisi hakkında kritik gelişme!
Kaçırılan Türk gemisi hakkında kritik gelişme!
GİRİŞ 28.03.2019 09:31 GÜNCELLEME 28.03.2019 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malta Askeri Kuvvetleri (AFM),İstanbul Küçükyalı'dan hareket eden ve Libya açıklarında göçmenler tarafından kaçırılan "El Hiblu 1" adlı tankerin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Gemi şu anda Malta'nın Boiler Wharf limanında.

 

 

Tankerdeki mürettebatın güvende ve sağlıklı olduğu bildirildi.

OLAY

 

 

Türkiye'den demir alan bir kargo gemisi, dün boğulmaktan kurtardığı göçmeler tarafından kaçırıldı. İtalya Başbakanı Matteo Salvini olayı, "Bir kurtarma operasyonu değil, artık bir korsanlık faaliyeti" diyerek duyurdu.

İstanbul Küçükyalı'dan kalkarak Libya'nın Trablus limanına doğru yol alan Palau bayraklı Elhiblu 1 isimli bir kargo gemisi, denizde mahsur kalan 108 göçmeni kurtarmış ve hedefi olan Trablus'a doğru yola çıktı. Ancak Afrika'ya geri dönmek istemediğini söyleyen göçmenler, geminin kontrolünü ele geçirerek, gemiyi Malta adasına doğru çevirdi. Gemide bulunan Türk kaptan, 4'ü Hint ve biri Libyalı 6 kişilik mürettebatın son durumu bilinmiyor.

Geçtiğimiz aylarda, yardım gemilerine limanları kapatan ve kayıtdışı göçe savaş açan İtalya Başbakanı Matteo Salvini, "Bunlar mülteci değiller, korsanlar. Dürbünlerle sadece İtalya'ya bakıyorlar. Bu açıkça organize suçtur" dedi.

Malta Silahlı Kuvvetler Sözcüsü, geminin geldiği takdirde Malta limanına girmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • ihvBayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Gemi Türk gemisi değil bu memlekete vergi vermemek için bilmem nere bayrağı taşıyan gemi şimdi gitsin o ülkeden ilgi beklesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı