Trump çıldıracak! Ruslar Venezuela'ya ikinci uçağı da indirdi

Rusya'nın, 2 uçak askeri malzeme ve mühimmatı Venezuela'ya göndermesi üzerine açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin Rusya’nın "Venezuela’dan çık" çağrısına karşılık, "Önce ABD’nin Suriye’den çekilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Zaharova ayrıca, Rusya'nın ikinci parti insani yardımlarının Venezuela'ya ulaştırıldığını söyledi.

Trump çıldıracak! Ruslar Venezuela'ya ikinci uçağı da indirdi
Trump çıldıracak! Ruslar Venezuela'ya ikinci uçağı da indirdi
GİRİŞ 28.03.2019 17:50 GÜNCELLEME 28.03.2019 17:50
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, kendini Venezuela'nın geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido'nun eşi Fabiana Rosales ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Venezuela’ya geçtiğimiz günlerde iki uçak dolusu malzeme ve asker gönderen Rusya'yı uyarmış, "Venezuela'dan çıkın. Tüm seçenekler masada" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Rus askerleri Venezuela'ya indi! Maduro'dan da suikast iddiası

Trump'ın bu açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, önce Amerikan askerlerinin Suriye'den çıkması gerektiğini dile getirerek, "Birine bir yerden çıkması için tavsiyede bulunmadan önce ABD'nin Suriye'den çekilmesi gerekiyor. Bir ay geçti. Çekilip çekilmeyeceklerini açıklamaları gerek. Diğer devletlerin meşru çıkarlarını üstlenmeden önce, ABD idaresine uluslararası topluma verilen sözleri yerine getirmesini tavsiye ederim" ifadesini kullandı.

 

 

Trump: Rusya'nın oradan çıkması gerek!

İKİNCİ UÇAK DA İNDİ

Rusya'nın, Venezuela'nın meşru yönetimine sosyo-ekonomik krizin çözümünde yardımcı olduğunu da dile getiren Mariya Zaharova, "Geçen gün, Birleşmiş Milletlerin (BM) temel kriterleri ve Venezuela hükümetinin talepleri doğrultusunda, Karakas'a tıbbi malzemeleri içeren yeni parti insani yardım ulaştırıldı" dedi.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 45
  • Turkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Yasasin putin
    Cevapla
  • Muttaki 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakın gelecekte Türkiye'nin Venezuela'da bir askeri üs kurmasını çok isterim. İnşallah o günleri de görürüz. Kıbrıs, Katar ve Somali'den sonra Venezuela gerçekten Türkiye için büyük bir prestij ve dosta destek düşmana gözdağı olur.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayla Sionist Abdye karsi birlik olmaliyiz
    Cevapla
  • son osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada 5 ten büyüktür, burada bağımsız coğrafyasına hakim ve dinamik bir Türkiye Cumhuriyeti var önce herkes bunu iyi bellesin
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu hamleye söylenecek tek telime, Adamsın Putin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi