Macron'dan ABD'ye sert tepki!

Ürdün Kralı ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı, işgal edilen Golan Tepeleri üzerinden İsrail'in egemenliğinin tanınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sadece bölgesel tansiyonu artırdığını vurguladı.

Macron'dan ABD'ye sert tepki!
Macron'dan ABD'ye sert tepki!
GİRİŞ 30.03.2019 17:16 GÜNCELLEME 30.03.2019 17:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede, işgal edilen Golan Tepeleri üzerinden İsrail'in egemenliğinin tanınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sadece bölgesel tansiyonu artırdığını vurguladı.

 

 

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Macron'un dün Elysee Sarayı'nda Kral 2. Abdullah ile görüştüğü bildirildi.

 

 

Açıklamada, görüşmede terörle mücadele konusunda iki ülkenin arasındaki iş birliğin güçlendirilmesine karar verildiği ifade edildi.

İki liderin Suriye'de çözümün siyasi olduğu ve bunun bölgedeki istikrar için önemini vurguladığı kaydedilen açıklamada, Suriye'de kapsamlı siyasi bir çözüme gidilmemesi durumunda barışın sağlanamayacağının altı çizildi.

Açıklamada, Macron ve Kral 2. Abdullah'ın İsrail ile Filistin arasında artan gerginlikten endişe ettiği ve görüşmede Golan Tepeleri konusunun ele alındığı belirtilerek, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, işgal edilen Golan Tepeleri üzerinden İsrail'in egemenliğinin tanınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sadece bölgesel tansiyonu artırdığını vurguladı" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyor. Bu kafirler samimi değil. Bulunduğu yer itibariyle bu şekilde konuşuyor.Onlar birbirlerini anlarlar. Birbirlerinden gücenmezler. Diğerleri de aynı sahte ve tutum içinde davranıyorlar. Dikkat ederseniz ziyaret edecekleri ülkeye gitmeden önce, o ülkelerin hoşuna gidecek yalandan laflar ediyorlar. Bu da onlardan biri...İNANMAYIN...
    Cevapla
  • MehmetB 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bile bu yahudilerinin guclenmesinden endisiliyse, Bizim uzun uzun oturup bunu dusunmemiz gerek.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    arti Abd nin suriyeden derhal çikmasi lazim demeniz lazimdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!