Rusya'dan ABD'nin Türkiye tehdidine sert cevap!

ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri'nin S-400 üzerinden Türkiye'ye yönelik tehdidine Rusya'dan cevap geldi.

Rusya'dan ABD'nin Türkiye tehdidine sert cevap!
Rusya'dan ABD'nin Türkiye tehdidine sert cevap!
GİRİŞ 04.04.2019 13:52 GÜNCELLEME 04.04.2019 17:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri'nin açıklamasına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Mike Pence'e cevap vermişti.

 

 

ABD'den Türkiye ile ilgili skandal açıklama!

Konu ile alakaklı bir açıklama da Ruslardan geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ABD'nin Türkiye'nin S-400'ler ile NATO üyeliği arasında bir seçim yapması gerektiği tehdidine yanıt verdi. Gruşko, Washington'ın müttefiklerine baskı uygulamak için her türlü yöntemi kullanmaktan çekinmediğini belirtti.

Gruşko, "ABD'nin müttefiklerine karşı her konuda baskı yapmak için her türlü imkânı kullanmaktan çekinmediği açıkça biliniyor" dedi.

Gruşko, ABD'nin kimden gaz alınacağı, kiminle dostluk kurulup kiminle kurulmayacağı, kime karşı yaptırım uygulanacağı, kime, nasıl oy verileceği, hangi ülkelerdeki rejimlerin demokratik, hangi ülkelerdekilerin demokratik olmadığı, hangilerinin değiştirilmesi konusunda baskı uyguladığını kaydetti.

"ABD bu konularda baskı için kullanacağı yöntem, ifade arasında seçim yapmakta tereddüt etmiyor. Bu nedenle Türkiye'ye yapılan baskı şaşırtıcı değil" diyen Gruşko, burada ekonomik çıkarların söz konusu olduğunun açık olduğunu vurguladı.
 

ABD'den Türkiye'ye yine tehdit dolu mesaj

PENCE NE DEMİŞTİ?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, "ABD'nin Patriot hava savunma sistemini sağlamasına rağmen Türkiye'nin bu planına (S-400 alımı) devam etmesi oldukça tedirgin edicidir. Türkiye, S-400 alımını tamamlarsa F-35 programından atılma riskini almış olur ki bu da sadece Türkiye'nin savunma kapasitesini zayıflatmaz, aynı zamanda programa tedarikte bulunan Türk parça üreticilerine de zarar vermiş olur" demişti.

Fuat Oktay'dan ABD'ye cevap!

Pentagon'un F-35 uçaklarına ilişkin malzeme ve ekipmanın Türkiye'ye sevkini durdurduğunu Türk hükümetine bildirdiğini hatırlatan Pence, "Türkiye bir seçim yapmalıdır. Dünya tarihindeki en güçlü askeri ittifakın kritik bir ortağı olarak mı kalmak istiyor yoksa ittifakımızın altını oyan düşüncesiz kararlar alarak bu ortaklığın güvenliğini riske mi atmak istiyor, tercih yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'den ABD'ye jet yanıt!

ABD DIŞİŞLERİ'NİN TEHDİDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, yaptığı açıklamada, "Bakan Pompeo, bölgedeki tek taraflı Türk askeri harekatının potansiyel olarak yıkıcı sonuçları olacağına dair uyarıda bulunurken, kuzeydoğu Suriye ile ilgili devam eden müzakerelere destek verdiğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Pompeo'nun "S400'lerin alınmasından endişeli" olduklarını söylediği ve Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

YORUMLAR 18
  • Elazigli 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ne pahasina olursa olsun S 400 alinmalidir Ve Ruslarla. Hemen. Yeni nesil ucaklar icinde. Görüsmeler baslamalidir. Su 57 Gerekirse. Alinmalidir
    Cevapla
  • VUSLAT 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Alzemiermi oldu ne.Aklı gidip geliyor.Türkiyeyi arada bir eski Türkiye olarak hayal ediyor.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkür ler rusya abd nin ne oldugunu iyi biliyoruz türkiyeye baski yapmaya kalkanin alnini karislariz agzini yirtariz türkiye savasa girerse haclilarla 50 yil savasir tek bir hacli zihniyet kalmayasaya kadar
    Cevapla
  • kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    ey amerika S400 ler konusunda endişeliyseniz demekki Türkiye doğrusunu yapıyor durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd patroiti sonradan sundu. Biz ne zaman s400 aldık patroiti sundular. Daha önce satmıyorlardı. Hiç kem küm edip dünyaya yalan atıp biz verecektik demesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi