Theresa May'den Brexit açıklaması: Buna dayanamam!

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamerası'nın anlaşmasız Brexit’i reddetmesi sebebiyle İşçi Partisi Başkanı Jeremy Corbiyn ile anlaşmaktan başka seçenek kalmadığını, aksi halde Brexit’in parmaklarının arasından kayacağını söyledi.

Theresa May'den Brexit açıklaması: Buna dayanamam!
Theresa May'den Brexit açıklaması: Buna dayanamam!
GİRİŞ 07.04.2019 13:21 GÜNCELLEME 07.04.2019 13:21

İngiltere'de iktidarda bulunan Muhafazakar Parti’deki Brexit yanlısı milletvekilleri, İngiltere’nin Avrupa Parlamentosu için seçime gitmesi halinde Theresa May’i başbakanlıktan düşürmekle tehdit etti.

 

 

Başbakan May, Brexit’in parmaklarının arasından kayıp gitme tehlikesi olduğunu söylerken, Muhafazakar Parti milletvekilleri İngiltere’nin Mayıs ayında AB seçimlerinde yer almasının aşırı sağı besleyeceği iddiasında bulundu. Muhafazakar Parti'nin milletvekilleri, İngiltere’nin Brexit’i Haziran sonuna kadar uzatması ve Mayıs ayında Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak zorunda kalması halinde birkaç hafta içinde Theresa May’in düşürülmesi için harekete geçeceklerini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı May, Cumartesi akşamı milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, “Brexit’in parmaklarımızın arasından kayıp gitmesi tehlikesi var. Çünkü parlamento İngiltere’nin bir anlaşma olmadan AB’den ayrılma seçeneğini reddetti. Şimdi elimizde kalan tek seçenek ‘AB’den bir anlaşmayla ayrılmak ve veya hiç ayrılmamak.’ Bu ne kadar uzun sürerse İngiltere’nin AB’den hiç ayrılmama tehlikesi de o kadar büyüktür. Bu İngiliz halkının Brexit için verdiği kararın parmaklarımızın arasından kayıp gitmesidir. Ben buna dayanamam. Esas olan bizim insanların oy verdiği seçeneği yerine getirmek ve bunun için bir anlaşmaya varmaktır” dedi.

 

 

Başbakan May’in Brexit konusunda İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile görüşme kararı alması üzerine istifa eden eski Bakan Nigel Adams ise, “Geçen hafta 170’den fazla Muhafazakar Parti milletvekili başbakana bir mektup göndererek ondan İngiltere’nin AB parlamento seçimlerinde yer almamasını sağlamasını istedi. Böyle yapmanın sonu iyi olmaz” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme