Dünya sarsıldı! Trump'ın kararına ilk destek Suudi Arabistan'dan

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafazları'nı terör örgütü ilan etmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Dünya sarsıldı! Trump'ın kararına ilk destek Suudi Arabistan'dan
Dünya sarsıldı! Trump'ın kararına ilk destek Suudi Arabistan'dan
GİRİŞ 09.04.2019 13:12 GÜNCELLEME 09.04.2019 13:34
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafazları'nı terör örgütü ilan etmesinden memnuniyet duyulduğu açıklandı.

 

 

SPA'ya konuşan bir dışişleri yetkilisine göre, ABD bu kararı ile Suudi Arabistan'ın sürekli tekrarladığı "uluslararası toplum İran tarafından desteklenen terörizmle yüzleşmeli" talebini desteklemiş oldu.

NÜKLEER TALİMAT VERDİ

Öte yandan ABD'nin kararına tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Milli Nükleer Teknoloji Günü nedeniyle başkent Tahran'da düzenlenen fuarda, Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile 114 nükleer sanayi ürününü tanıttı. Buradan İran'ın güneyindeki Buşehr eyaletine bağlı Natanz'daki nükleer tesise video konferans yöntemiyle bağlanan Ruhani, 20 adet geliştirilmiş nükleer IR6 santrifüjün kuruluma geçirilmesi talimatını verdi.

İRANLI VEKİLLER MECLİSE DEVRİM MUHAFIZLARI ÜNİFORMALARIYLA GİTTİ

Bu arada İran Parlamentosu bugün ABD'nin kararını protesto için açık oturum düzenledi. Birçok milletvekili, muhafızların üniformasını giyerek oturuma katıldı.

"APTALLAR ÇÖKÜŞE DOĞRU HAREKET EDİYOR"

İran dini lideri Ayetullah Hamaney ise "ABD, DMO üzerinden İran devrimine karşı plan yapıyor ve engelleyici adımlar atmaya çalışıyor, ancak amacına ulaşamıyor. Trump gibi İran düşmanları ve ABD egemen sisteminin içindeki aptallar çöküşe doğru hareket ediyorlar" görüşlerini paylaştı.

İran devriminin daha da ilerleyeceğini savunan Hamaney, "İran düşmanlarının düşüncesinin aksine İran, gücünü atom bombasından almıyor. Çünkü biz daha başlangıçta nükleer silahların dinimize aykırı olduğunu vurguladık ve buna ihtiyacımız yok. İran'ın İslam dünyasının gözündeki gücü, direniş, fedakarlık ve basiret sayesindedir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN KARARINA İRAN'DAN MİSİLLEME GELMİŞTİ

Trump dün, İran ordusuna bağlı İran Devrim Muhafazları'nı terör örgütü ilan etmişti. Bu kararla ABD ilk defa başka bir ülkenin ordusunu terör listesine almış oldu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de Devrim Muhafızları Ordusunun yabancı terör örgütleri listesine dahil edilmesine karşılık, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 89
  • Selim Abi 5 yıl önce Şikayet Et
    öyleler zaten,ırak ve suriyede cinayet ve tecavüzlerin sorumlusu haşdi şabi milislerinin yatağıdır bu tüm iran ordusu.sunni müslümanların canını,kanını,namusunu helal sayan iblisler ordusudur,zalime Zalim musallat eden Rabbim ne yücedir.
    Cevapla
  • Ali BaBa 5 yıl önce Şikayet Et
    abd de akıl yok ? acem oyunları ? abd yi gömer ırak a benzemez ? ve türkiyenin onay vermediği hiç bir mücadeleyi abd kazanamaz bize biraz daha zaman lazım vesselam
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikalı itler hepimizi bölüp bölüp yutuyor! suriye-iran-türkiye birleşmeli! yoksa sonumuz hiç iyi değil..
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaziktir ki mekke ve medine bu kafirleri dost edinen suudi ailesinin elinde. Acaba bir ahlak numunesi olan sevgili Peygamber efendimiz ve ardindan gelen yigit Allah dostu halifelerimiz bu durumu gorselerdi ne kadar kederlenirlerdi. Allah bu kafirlerle is tutan muminleri hidayete kavustursun.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    zolim kral! düşmana yardım ve yataklık edeceğine komşuna sahip çıkki sanada faydası dokunsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar