Protestolarda dikkat çeken kadın! Herkes onu dinledi

Sudan’da beyaz kıyafeti ve altın rengi küpeleri ile protestocuları oturma eylemine çağıran “Sudan’ın Gelini”, sosyal medyada viral oldu.

Protestolarda dikkat çeken kadın! Herkes onu dinledi
Protestolarda dikkat çeken kadın! Herkes onu dinledi
GİRİŞ 10.04.2019 15:24 GÜNCELLEME 10.04.2019 15:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Sudan’ın başkenti Hartum’da Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in istifası için gerçekleştirilen eylemler sürüyor. Halkın Savunma Bakanlığı, ordu karargahı ve Başkanlık Ofisi önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemi sırasında polisin gerçek mermi ile müdahalesi tansiyonu arttırırken, eylemlere damga vuran Sudanlı bir kadının görüntüleri sosyal medyada geniş yer buldu.

 

 

Beyaz kıyafetli kadının Pazartesi günü başkent Hartum’daki eylemler sırasında çekilen görüntüleri kısa süre içerisinde sosyal medyada yayıldı. Uzun beyaz kıyafeti ve büyük altın rengi küpeleri nedeniyle sosyal medya kullanıcılarının “Sudan’ın Gelini” olarak adlandırdığı kadın, beyaz bir aracın üzerine çıkarak eylemcilere seslendi.

Sudanlı kadının fotoğraflarını çekerek sosyal medyada yayınlanan Lana isimli eylemci, Sudan’ın Gelini’ni fark ettiği zaman yanına koşarak birkaç kare fotoğraf çektiğini söyledi.

 

 

“Herkese umut ve olumlu enerji vermeye çalışıyordu ve yaptı da” diyen Lana, “Sudan’ın Gelini, tüm Sudanlı kadınları ve kızları temsil ediyor ve tüm kadınlara oturma eylemine katılmaları için ilham verdi. Sudanlı kadınların hikayelerini anlatıyordu, mükemmeldi” ifadelerini kullandı. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları Sudan’ın Gelini ve protestocuların “devrim” sloganları attığını ifade etti. 

SADELİK, BARIŞ VE GÜZELLİK

İsmini açıklamayan Ahfad Üniversitesi öğrencisi, Sudanlı kadının giyindiği beyaz kıyafetin Beşir’in getirdiği kurallardan önce tercih edildiğini ifade ederek, “Sadelik, barış ve güzelliği temsil ediyor. Bu kıyafeti şimdi tercih etmemizin nedeni bizi geçmişle bağlaması” dedi. 

Sudan’ın Gelini'nin Sudan’da geleneksel olarak gelinlerin kullandığı büyük altın küpeleri tercih ettiğine işaret eden Hindi Maliki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Kıyafeti 1960’lar, 70’ler ve 80’lerde askeri diktatörlere karşı gerçekleştirdikleri gösteriler ve yürüyüşlerde bu kıyafeti tercih eden annelerimiz ve anneannelerimizi hatırlatıyor” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • Sudan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu Sudan a.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı senaryo her seferinde de bu yemi yiyoruz müslümanlar olarak halbuki bir Müslüman aynı delikten iki defa sokulmaz müslümanlar olarak kendimizi sorgulamaliyiz
    Cevapla
  • Libya 4 yıl önce Şikayet Et
    Libyada da halk kaddafiyi devirmişti batının desteğiyle bakın ne oldu şimdi? Darbe yapanların bile ne evi kaldı ne ocağı.. pişmanlar hemde nasıl.. ey insanoğlu olanlardan ders çıkarıp akıllanmazsınız??
    Cevapla
  • Bahar 4 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen Reis sahip çık sudan a. gaflet uykusundan uyar sudanlilari, ABD nin İsrail'in Yunanistan'ı Bulgaristan ı batmiyorsa, Müslüman ulkelerimiz de batması.
    Cevapla
  • ReisEmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısırdan Suriyede Iraktan libyadan hiç mi ders almıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!