Rus liderden korkutan açıklama! Putin'in yok edicisi...

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın yeni nesil hipersonik kıtalararası balistik füzesi Sarmat'ın son test aşamasına geldiğini açıkladı.

Rus liderden korkutan açıklama! Putin'in yok edicisi...
Rus liderden korkutan açıklama! Putin'in yok edicisi...
GİRİŞ 11.04.2019 16:45 GÜNCELLEME 11.04.2019 16:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın yeni nesil hipersonik kıtalararası balistik füzesi Sarmat'ın son test aşamasına geldiğini belirtti. Kinjal (hançer) isimli hipersonik hızda hareket edebilen füze ve lazer silah sistemi Peresvet'in testlerinin tamamlandığını da belirten Putin, bu sistemin envantere alındığını ifade etti.

 

 

Putin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasının devamında, "Orduyu kapsamlı bir şekilde geliştirmek ve silahlı kuvvetlere gelişmiş askeri donanım sağlamak için son yıllarda yürütülen büyük ölçekli sistematik çalışmalarımız devam ediyor. Hipersonik kanatlı planörlü stratejik füze sistemi Avangard, kıtalararası balistik füze (ICBM) potansiyelini önemli ölçüde artıracak" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, yeni geliştirilen Avangard hipersonik kanatlı planörlü stratejik füze sisteminin sesten 27 kat hızlı olduğunu belirtmişti.

 

 

Borisov, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Son testler, Avangard’ın 27 mach (32 bin km’den fazla) hıza ulaştığını gösteriyor. Bu hız karşısında hiçbir füze savunma sistemi Avangard’ı imha edemez" ifadelerine yer vermişti.

ABD'NİN TAMAMEN YOK EDİLMESİ İÇİN 10 SARMAT FÜZESİ YETERLİ

2019 yılının başında Rus askeri uzman Aleksey Leonkov, ABD’nin tüm nüfusunun yok edilmesi için 10 adet RS-28 Sarmat kıtalararası balistik füzenin yeterli olacağını yazmıştı.

Rus uzman, "Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinde 100’er bin kişi hayatını kaybettiği biliniyor (5 yıl sonra bu rakamlar ikiye katladı). 1945’te nükleer bombaların gücü ortalama olarak 20 kilotondu, yani her bir kiloton anında 5 bin kişinin ölümüne yol açtı. Bizim RS-28 Sarmat füzelerimizden bir tanesi, 6,75 ilâ 7,5 megatonluk nükleer patlayıcı taşıma kabiliyetine sahip ve bu, ABD’nin nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde 33,75 ilâ 37,5 milyon kişinin ölümüne yol açabilir. 10 Sarmat füzesi, ABD’nin tüm nüfusunu yok edebilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 22
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon A atsaydın şu dünyada darbeler zulüm ler işkence ler biterdi
    Cevapla
  • hattori hanzo 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmayız putin reis. sık bir tane de gözümüzle görelim o zaman belki inanırız...
    Cevapla
  • Doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahlar ahlaksız savaşın ispatıdır. Zira kullanımı sadece abd ye veya rusyaya değil dünya yaşamına son verir. ALLAH zalimlerden ve onların ahmaklığından bizi korusun
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    bize de lazım ruslarla ortak üretelim ilerde çok ama çok gerekli olacak
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve israil zaten ilerisi yok! İslam ile uğraşanların sonu karanlık olur.!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi