Skandal ifadeler! 'Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u fetheden Yunan'

Yunan basını Ekrem İmamoğlu'nu övmeye çalışırken skandal ifadeler kullandı: "Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u fetheden Yunan"

GİRİŞ 12.04.2019 15:02 GÜNCELLEME 13.04.2019 09:09
Bu Habere 282 Yorum Yapılmış

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde İstanbul sonuçları için itiraz süreci devam ederken, dünyanın dört bir yanından sonuçlarla ilgili yorumlar geliyor. 1 Nisan'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun 29 bin oy farkla önde olduğu İstanbul sonuçlarında itiraz neticesinde 11 Nisan itibarıyla fark 14 binin altında düştü. YSK kesin sonucu açıklamazken CHP ile birlikte ittifaklarında bulunan İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP kutlamalara çoktan başladı. Bu sevinç gösterilerine FETÖ üyeleri ve Kandil'deki teröristler de eklenirken yurt dışında da benzer manzaralar yaşandı. ABD, Almanya, Fransa'da resmi ağızlardan yerel seçimleri etkilemeye çalışan açıklamalar gelirken Batı basını Türkiye’ye yönelik karalama ve algı operasyonlarında devam etti.

Ancak bu sevinç çığlıklarından biri gören herkese "Pes" dedirtti. İngilizce olarak yayın yapan Yunan Themanews isimli internet sitesi, CHP'li belediye başkan adayı için "Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u fetheden Yunan" başlığını attı. İmamoğlu'nun Trabzonlu olduğunu ve kökenlerinin Pontus olduğunu yazan haber sitesi, "Pontus kökenleri taşıyan ve Yunanca konuşan Konstantinapolis'in yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en güçlü olduğu ve kendi adayı Binali Yıldırım'ı desteklediği İstanbul'un fatihi oldu" ifadelerini kullandı.

 

 

Yunan basını 31 Mart sonrasında bir başka haberde "Ayasofya'nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan'nın kuzey batısında yer alan Giannitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus", "… Yunanlılar, Yunanca'nın Pontus lehçesini konuşan Türklerin, 1920-22 arasındaki savaştan sonra Müslüman olan Kripto-Hristiyan olduklarına inanıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 282
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir önceki başkanlık yaptığı belediyde makaryos heykeli dikmesi iddiayı destekler nitelikte.
    Cevapla
  • İsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Görün şimdi gerçeği EYT liler, soğancılar, patetesciler ve daha bir çoğu tepki olsun diye kime oy verdiğinizi.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yatırımının yüzde ellisini alan İstanbul halkından bunu takdir edemeyenlerinin gözüne dizine dursun.Elin yunanı, israili, fransızı pkk si İstanbulun el değiştirdiğine seviniyorsa bu durumda başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmemiz gerekir.Tabi düşünecek beyin varsa
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ya biriniz emziginiverin sussun bu yaaa muhtar bile olamaz bu zihniyetliler
    Cevapla
  • Domuz avcisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa neymis bizim cok laikciler,adam Rummus,bu is hicde iyiye gitmiyor biz bu ülkeyi ne laikcilere nede Hacli hayranlarina yediririz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!