İmamlardan cuma hutbesinde dikkat çeken tepki

İran'ın birçok kentinde cuma imamları ABD'yi protesto etmek için Devrim Muhafızları üniforması giydi.

İmamlardan cuma hutbesinde dikkat çeken tepki
İmamlardan cuma hutbesinde dikkat çeken tepki
GİRİŞ 12.04.2019 16:39 GÜNCELLEME 12.04.2019 16:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tahran geçici cuma imamı Ayetullah Muhammed Ali Muvahhidi Kirmani, bugünkü hutbesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Ordusunu (DMO) "yabancı terör örgütleri" listesine almasına tepki gösterdi.

 

 

Kirmani, DMO üniforması giyerek okuduğu hutbede ABD'nin kararını kınayarak, Devim Muhafızlarının bölgedeki "başarılı mücadelesi" nedeniyle terör listesine alındığını savundu.

İMAMLAR CUMAYA ÜNİFORMAYLA ÇIKTI

 

 

İran devlet medyasındaki haberlere göre, başka birçok kentte de cuma imamları kürsüye üniformayla çıkarak ABD'nin kararını kınadı.

MECLİSTE DE ÜNİFORMALI DESTEK VERİLMİŞTİ

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve milletvekilleri de salı günü ABD'yi protesto etmek için meclise Devrim Muhafızları üniformasıyla gitmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan'da İran Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karşılık ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hakkı salın 5 yıl önce Şikayet Et
    devrim muhafızı elbiselerini giyen yetkililerin çoğunun abd ve avrupada malvarlıkları var ve çocukları da orada okuyor. eğer vatanseverlik yapacaklarsa çocukları iranda okusun malvarlıklarına son versinler
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah İran ah! Başından beri tavizsiz Türkiye ile bir olsaydınız belkide bu hale düşmez idiniz. O kadar Suriye 'de Müslüman öldürdünüz bunun ahı yerde kalmaz. Bunlara tövbe istiğfar gerek. Abd o kadar zalim ki kullanır işi bitince acımadan çöpe atar. Allah cc zalimleri asla sevmez. Mazlumun yanında ölenlere yiğit derler.
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Üniforma giyince amerika korkmuştur....Afganistan-Irak-Suriye-Yemen'i birlikte batırdılar.Şimdi de kim bilir hangi ülke için kefen biçeceklerdir.
    Cevapla
  • werto 5 yıl önce Şikayet Et
    bu irandaki müslümanlık nasıl bir sapmış ayrımcı ırkçı ayrılıkçı müslümanlık bu devrim muhafızları iranı en çok sömüren yolsuzluk yapan bu devrim askerlerinimi savunuyorlar bu devrim muhafızlarının olası bir savaşta saddamın askerleri gibi kaçacağı satın alınmayacağının garantisimi var mollalar bunu bile bile halkının güvenliğini düşünmüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir