Papazın eşi güzellik yarışmasına katıldı, ortalık karıştı

Rusya’da bir kilise papazının eşi güzellik yarışmasına katılınca papaz Rusya’da hedef haline geldi. Birçok Rus, kilise papazını eşinin güzellik yarışmasına katılmasına izin verdiği için papazın cezalandırılmasını istedi.

Papazın eşi güzellik yarışmasına katıldı, ortalık karıştı
Papazın eşi güzellik yarışmasına katıldı, ortalık karıştı
GİRİŞ 13.04.2019 10:34 GÜNCELLEME 13.04.2019 10:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Magnitogorsk şehrinde bir kilise papazı olan Sergiya Zotov’un eşi Oksana Zotov şehirde düzenlenen güzellik yarışmasına katıldı. Mart ayında internet üzerinden başvuru yaptıktan sonra 31 Mart’ta yarışmada boy gösteren Oksana Zotov elemeleri geçerek finale yükseldi. Fakat Zotov’un yarışma fotoğrafları haber sitelerinde ve sosyal medya üzerinden yayılınca Rusya’da yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı. Papaz Sergiya Zotov’un karısının yarışmaya katılım sağladığının anlaşılması üzerine şehirde yaşayanlar karısının yarışmaya katılmasına izin veren papaz Zotov’u sert bir şekilde eleştirmeye başladı. Zotov ailesine karşı başlatılan eleştiriler tüm Rusya’da ana konu haline geldi. Haber siteleri papaz eşlerinin özel yaşamlarına dikkat etmesi veya özgür olması konusunda anketler yaptı.

 

 

Eşim yarışmaya katılmak istemedi, tatile Türkiye’ye gideceğiz

Yaşanan tartışmalar üzerine bir Rus gazetesine açıklama yapan Papaz Sergiya Zotov karısına sahip çıkarak, "Eşim yarışmaya internet üzerinden başvuru yaptıktan sonra davet gelince yarışmaya katılmaktan vazgeçti. Fakat organizatörler yarışmaya katılım konusunda ısrarcı oldu. Ben Oksana ile 15 yıl önce tanıştım. 2 çocuğumuz var ve ayrılmayı hiç düşünmedik. Olumsuz eleştiriler yapanlar uygar anneleri hayal edemeyenlerdir. Eşim hakkında tatile gittiği söyleniyor. Eşim hiçbir yere gitmedi. Eşim ile birlikte ya Rusya içinde ya Türkiye’de veya Mısır’da tatil yaparak dinlenmek istiyoruz" dedi.

 

 

Kilisenin cezalandırması bekleniyor

Güzellik yarışması krizi üzerine hem internet üzerinden tepkiler yayılırken diğer taraftan Rusya’daki kilise görevlileri de harekete geçti. Bazı papaz ve kilise görevlileri, papaz eşlerinin özel hayatlarına dikkat etmeleri gerektiğini ve eşlerine görev yaptıkları kiliselerde yardım etmeleri gerektiğini savunarak bu yaşananlardan sonra papaz Sergiya Zotov’un disiplin cezası alması gerektiğini savundu. Olumsuz tepkilerin yanı sıra olumlu tepkiler gösteren Ruslar ise Zotov ailesine destek oldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yani gerçekten finale çıkmayı hak eden bir bayan.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    ordadoks veya hiristiyanligin diyer inanclari dünyanin her ülkesinde cok cok farklidir asla bir birine uymaz.!!! Bu yüzden hiristiyanlikda kendini bulamayan bilim adamlari veya diyer insanlar müslümanliga geciyor...
    Cevapla
  • Marikan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ortadoks, papazlarıda evlenebilir
    Cevapla
  • brs 4 yıl önce Şikayet Et
    Katolik mezhebindeki Papazların evlenmesi yasak diye biliyorum.
    Cevapla
  • Murat Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğimiz kadarıyla, Hıristiyanlıkta papazlar evlenmezler! Bu olay ne kadar doğru?
    Cevapla
  • bak yine sinirlendim 4 yıl önce Şikayet Et
    buraya yorum yapmadan önce bir araştırsaydın. bir zahmet iki ansiklopedi karıştırsaydın demeyeceğim o zahmete girmene de gerek yok. google a yazıyorsun ve bir zahmet okuyorsun. bu ne aymazlık ya
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhban sınıfı evlenemez,sıradan kilise papazları evlenirler.Üstelik bunlar ortodoks ,biçok konuda katoliklere benzemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır