Burası ne Afganistan ne de Irak! Avrupa'nın göbeği yangın yeri...

Beş aydır süren gösterilerin merkez üssü, Sarı Yelekliler'in 22'inci eylemin başkenti olarak seçtikleri Toulouse kenti oldu.

GİRİŞ 14.04.2019 08:40 GÜNCELLEME 14.04.2019 09:14
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Fransa hükümtinin akaryakıt vergilerine getirdiği zamlara karşı 17 Kasım'da başlayan ve giderek Cumhubaşkanı Emmnuel Macron'a karşı bir harekete dönüşen Sarı Yelekliler, 22'inci kez sokaklara çıkarak hükümeti protesto etti.

 

 

Cumhubaşkanı Macron, hafta başında Sarı Yelekliler eylemlerinin uzaması üzerine onların taleplerini dinlemek üzere tüm ülkede başlattığı ulusal büyük tartışma toplantılarının ardından uygulayacağı reformları açıklayacak. Sarı Yelekliler, Macron'un açıklamasından yalnızca bir kaç gün önce hükümete "güçlü bir mesaj vermek" için yeniden tüm ülkede eylem yaptı. 

 

 

Cumhurbaşkanı Macron'un onaylayarak yürürlüğe koyduğu sert gösteri ve yürüyüş yasasının gölgesinde gerçekleşen eylemlerde, sert şiddet olaylarına sahne olan Paris'in Champs Elysees caddesi, Touluse'un Capitol Meydanı gösterilere yasaklandı.

PARİS'TE BİRÇOK YERDE EYLEM YASAKLANDI

Toulouse kentinde öğle saatlerinde toplanan Sarı Yelekliler'e, yürüyüş başladıktan yalnızca bir saat sonra, anarşist grup Black Blocs militanları, siyah kıyafetleri ve maskeleriyle katılınca, göstericiler ve polis karşı karşıya geldi. 

Barikat kurarak, çöp bidonlarını ateşe veren göstericilere polis, göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Eyleme katılan bir grup ise, sert cisimler atarak, inşaat makinalarını ve araçları ateşe vererek polisle çatıştı. Özellikle, yasaklanan Capitol meydanına girmeye çalışan göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar saatler boyunca sürdü. 

YORUMLAR 82
  • Aytekin 5 yıl önce Şikayet Et
    En demokratik haklarını kullanıyorlar. Ne demek gösterileri yasaklamak:)) nerede kaldı Fransa nın demokrasisi
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    sarı yelekliler aferin size hakkınızı alana kadar yakın yıkın fıransa yı
    Cevapla
  • Hüseyin Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun!! Bizi geziyle, çukurla köpeklerinize diz çöktürmek isteyen siz değilmiydiniz Fransa!! İNŞAALLAH tez zamanda , ümmeti MUHAMMET e yaptığınız zulüm burnunuzdan fitil fitil gelir.. Amin
    Cevapla
  • abdullah ünal 5 yıl önce Şikayet Et
    sarı yeleklilerin barıscıl gösterılerını desteklıyoruz ......
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    of be bizde olunca demokrasi diyenler kedilerine baksınlar olanlar az bile haydi fransızlar .yakın yıkın iiii haber bunlar sayın dış işleri bakanımın konuştugunda kaçan kadın nerdesin.fransa yanıyor istersen kaç tr ye gel kurtul özüne dön tunus islam ülkesi sen kimsin ermenimi bizde mutlu yaşayan ermeni çok var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini
Peri masalı gerçek oldu! Xabi Alonso, Bayern hegemonyasına 'dur' dedi