Libya'da sıcak dakikalar! Savaş uçağı düşürdüler

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı güçler, Trablus'un güneyinde General Halife Hafter'e bağlı bir savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu.

GİRİŞ 14.04.2019 18:06 GÜNCELLEME 14.04.2019 19:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Libya'nın başkenti Trablus'un güneyinde Ulusal Mutabakat Hükumetine savaş açan Halife Hafter güçlerine ait askeri uçak düştü.

Libyanın başkenti Trablus güneyindeki Vadi el-Rabee bölgesinde Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter güçlerine ait askeri bir uçak, Ulusal Mutabakat Hükümetinin güçleri tarafından düşürüldü. Ulusal Mutabakat Hükümeti Güçleri Sözcüsü Muhamed Kanunu, Trablus'un güneyinde Hafter güçlerine ait bir uçağın düşürdüğünü doğruladı. Yerel medya ise savaş uçağının vurulmasından sonra pilotun uçaktan atlayarak, Hükümet güçlerine esir düştüğünü aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü, Libya'da Halife Hafter güçlerinin başkent Trablus'a ilerlemesiyle başlayan çatışmalarda 4 Nisan'dan bu yana 121 kişinin hayatını kaybettiğini, 561 kişinin yaralandığını duyurdu. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatan Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter arasında Trablus çevresinde çatışmalar 4 Nisan'da başlamıştı.

 

 

YORUMLAR 8
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi geliyor , az kaldı.
    Cevapla
  • ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    birbirlerini oldürüyolar allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • hakkı coşkun 5 yıl önce Şikayet Et
    ancak müslümlar yani bizler birbirimizle savaşırız birbirimizi suclar ız ayet ayrılmayın bölünmeyin diyor ama anlayan kim.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    kaddafiyi cok arayacaklar nerde petrol var orda abd ..İngiltere. .fransa var somurmek icin ulkeyi birde bize diyorlar kisi herkesi kendi gibi zannedermis barbarlar sizi yaktiginiz kadar yanar siniz ins..amin
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi Osmanlı kalk ayağa.. diril artık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı