Korkutan gelişme! İslam'a karşı silahlandılar

Kanada’da son yıllarda yükselen İslam düşmanlığının etkisiyle İslam karşıtı silahlı bir grup kuruldu. Aşırı sağcı grubun bin 600 üyesinin olduğu açıklandı. Ülkede yaşayan Müslümanlar grubun terör listesine alınmasını istedi.

Korkutan gelişme! İslam'a karşı silahlandılar
Korkutan gelişme! İslam'a karşı silahlandılar
GİRİŞ 15.04.2019 10:26 GÜNCELLEME 15.04.2019 10:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kanada’daki bir haber sitesinin yaklaşık 8 ay süren araştırmayla ortaya çıkardığı İslam karşıtı grubun "Savaş arkadaşlarıyız, hayatımızın mücadelesinin ortasındayız" sloganıyla hareket ettiği bildirildi. Grup liderlerinden Robert Welling, Kanada hükümetinin kendilerini “yerli teröristler” olarak gördüğünü belirterek, "Zamanı gelirse ve güç kullanıp harekete geçmemiz gerekirse, bunu yaparız" ifadesini kullandı. Welling, Kanada genelinde 16 camiyi "aktif" olarak izlediklerini de vurguladı.

 

 

1600 ÜYESİ VAR

Habere göre, adını, 2008’de Barack Obama’nın ABD Başkanı seçilmesinin ardından kurulan aynı adlı paramiliter örgütten alan grup, Kanada’da ise 2015’te Justin Trudeau’nun iktidara gelmesinden sonra kuruldu. Amerikan Kurtuluş Savaşı’nda İngilizlere karşı savaşan yüzde 3 oranındaki nüfus ile ilgili efsaneyi kendilerine rehber ve isim olarak alan grup, ilk olarak sosyal medyada örgütlenerek kendinden söz ettirdi. Grup, Toronto ve Montreal başta olmak üzere Kanada’nın büyük kentlerinde neredeyse her hafta en az bir gösteri yaparak, eylem ve söylemleri ile taraftar toplamaya çalışıyor. Bu arada, grubu yakından takip eden Antifa isimli anti-faşist görüşlü karşıt grup ise büyük kentlerdeki aşırı sağcı ve İslam düşmanlığı gösterilere, karşı gösteri ile cevap veriyor. Grubun, sadece Alberta’da bin 600’den fazla üyesi olduğu belirtiliyor.

 

 

TEHLİKE ÇOK CİDDİ

Söz konusu faaliyetlerin Robert Welling olarak nitelendirilen bireysel saldırganları cesaretlendirdiğini belirten uzmanlar, tehlikenin ciddi ve büyük olduğunu kaydetti

AMPAC BAŞKANI: BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Alberta Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi (AMPAC) konuya ilişkin bir açıklama yaparak, grubun resmi olarak "terörist organizasyonlar listesi"ne alınması çağrısında bulundu. AMPAC Başkan Yardımcısı Adil Hasan, söz konusu grubun, terör örgütü listesine dahil edilecek kriterleri karşıladığına inandıklarını söyledi. Hasan, "Grup uzun bir sicil kaydına sahip, oldukça düzenli ve son derece aktif. Nefreti çoğaltmaları, yaymaları ve şiddet eğilimleri göstermeleriyle bu grubun terör listesine alınmak için gereken testi geçtiğini düşünüyoruz. Bunu izlemeye devam ediyoruz" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkak kafirler
    Cevapla
  • volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    fiyasko iki türkün koskoca ülkeleri karıştırabildiğini unutuyorlar
    Cevapla
  • kadir ekiz 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdilik izliyoruz, sabır bardağını doldura doldura
    Cevapla
  • bilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalem kılıçtan üstündür Fikren yenilip batıl dinlerinde inat eden İslam düşmanı müşrikler de İslama savaş açtılar Sonucu malum Fasıklık yapmayın Dünyanın huzurunu isteyen Hangi düşünceden olursa olsun Bu tür şer odaklarına müsaade etmemeli BM göreve dünya savaşı mı olsun Zalimleri yaptıklarını mazlum duasıyla defeder ama siz zalimlik yaparsanız yaptığınız Sizi bulur Huzurlu dünya için mazlum Müslümana savaş açma ey zalim
    Cevapla
  • aka 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ırkçı hıristiyan teröristler ne yaparsa yapsın, İslam yücedir daha da yüce olacak. insanlar akın akın İslama gelecek. bütün batı İslamı tanıyacak ve müslüman olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi