Trump'a seçim öncesi kötü sürpriz! Kendi partisinden ilk rakip

ABD'de 2020 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan eski Massachusetts Valisi Bill Weld, ABD Başkanı Trump'a kendi partisinden rakip olan ilk aday oldu. Weld, ABD Başkanı Donald Trump'a kendi partisinden rakip olan ilk Cumhuriyetçi aday oldu.

Trump'a seçim öncesi kötü sürpriz! Kendi partisinden ilk rakip
Trump'a seçim öncesi kötü sürpriz! Kendi partisinden ilk rakip
GİRİŞ 16.04.2019 09:18 GÜNCELLEME 16.04.2019 09:18

Amerikan haber kanalı CNN International'e açıklama yapan 73 yaşındaki Bill Weld, Trump'ın 2020'de tekrar seçilmesi ve 6 yıl daha Beyaz Saray'da kalmasının ''siyasi bir trajedi'' olacağını söyledi.

ABD'nin geleceğinden endişe duyduğunu belirten Weld, ''Başkanlık yarışına katılmasam kendimden utanırdım'' dedi.

Weld, Cumhuriyetçi Partinin adaylığını kazanamazsa da bağımsız aday olarak seçime girmeyeceğini belirtti.

TRUMP'IN CUMHURİYETÇİLER'DEN ALDIĞI DESTEK YÜZDE 90'A YAKLAŞIYOR

Küresel araştırma şirketi Gallup'un anketine göre ABD Başkanı Trump'ın Cumhuriyetçiler arasında aldığı destek yüzde 90'a yaklaşıyor.

1991-1997'de Massachusetts valisi olarak görev yapan Weld, 2016 Başkanlık seçimlerinde yarışan Özgürlükçü (Libertarian) Parti adayı Gary Johnson'ın da başkan yardımcısı adayı olmuştu.

DAHA ÖNCE DEMOKRATLARDAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İSİMLER

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı Joe Biden, ABD'de eski Temsilciler Meclisi Üyesi Beto O'Rourke, ABD'nin Vermont eyaleti Senatörü Bernie Sanders, Meksika kökenli bir aileden gelen ve eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Konut ve Kentsel Gelişim Bakanı olan Julian Castro, Irak Savaşı'na katılan eski bir asker olan Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard, ABD'nin Kaliforniya eyaleti Senatörü Kamala Harris ve Demokratların Massachusetts Eyaleti Senatörü Elizabeth Warren, daha önce Trump'a rakip olduklarını açıklamışlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun