Katar'dan çağrı! Onlara silah satmayın

İtalya’da yayınlanan La Rebubblica gazetesi, Katar Dışişleri Bakanı’nın, Libya’nın doğu kesiminin kontrolünü elinde bulunduran Emekli Generela Halife Hafter’a karşı, işgal ettiği yerlerden geri çekilmeye zorlamak için silah ambargosu yapılması çağrısında bulunduğunu yazdı.

Katar'dan çağrı! Onlara silah satmayın
Katar'dan çağrı! Onlara silah satmayın
GİRİŞ 16.04.2019 17:17 GÜNCELLEME 16.04.2019 17:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, gazeteye yaptığı açıklamada, ayrıca Fransa’nın Libya’da milli uzlaşma konferansı düzenleme çalışması yapmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

 

 

Libya’da bir halk ayaklanmasıyla Muammer Kaddafi’nin 2011 yılında öldürülmesinin ardından karşı kamplarda bulunan bölgesel güçler ülkede hakimiyet kurma mücadelesine girdi. 

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed, 2017 yılında Katar’la her türlü ilişkisini kesen Suudi Arabistan ve Mısır ve Birleşik Arap Emirliklerinin bu ihtilafın içinde olduğuna işaret etti. 

 

 

Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Libya’nın doğu kesiminde ki militanlar ve muhaliflerle destekleyerek kendi konumunu güçlendirmişti. Doğu Libya’da hâkim olan yetkililer Katar’ın Batı Libya’daki İslami eğilimi olan muhalif grupları desteklediğini söylüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • çavuş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sömürge ülkeleri,arapları biribirine kırdırmaya devam ediyor,bu sarmaldan çıkmaları devlet adamlarınıza sahip çıkmanıza ve birlik olmanıza bağlı.
    Cevapla
  • Şems 5 yıl önce Şikayet Et
    ne derseniz deyin hepsi boş. kaos çıkar, parçala ve yut. artik yutmalar kendi adamlarini koyarak kukla bir yönetim oluşturulması dir. daha sonra tamamen yonetimi ele geçir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?