Rusya'dan Sudan kararı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'nın Sudan'daki yeni yönetimi tanıdığını söyledi.

Rusya'dan Sudan kararı
Rusya'dan Sudan kararı
GİRİŞ 16.04.2019 19:03 GÜNCELLEME 16.04.2019 19:05
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Rus TASS haber ajansına göre Bogdanov, Rusya'nın yeni Sudan yönetimini tanıyıp tanımadığını ve onlarla iletişim kurup kurmadığına ilişkin gazetecilerin sorusuna, "Evet, elbette." şeklinde cevap verdi.

SUDAN'DA YAŞANANLAR

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, 11 Nisan'da devlet televizyonunda Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, 2 yıllık geçiş döneminin başladığını ve Ömer el-Beşir'in tutuklandığını duyurmuştu.

AVAD BİN AVF, ASKERİ MÜDAHALEDEN KISA BİR SÜRE SONRA İSTİFA ETMİŞTİ

Ancak Bin Avf, Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla yemin etmesinin üzerinden 24 saat geçmeden, görevini bıraktığını ve yerine Abdulfettah el-Burhan'ı seçtiğini açıklamıştı.

Bin Avf'ın görevi bırakmasının ardından Askeri Geçiş Konseyi'nin başına geçen Burhan, 13 Nisan'da Askeri Geçiş Konseyi adına kararname yayımlayarak 8 kişinin konsey üyeliğine atandığını duyurmuştu. 

 

 

Askeri Geçiş Konseyi üyeliklerine atanan ordudan altı kişi ve emniyet teşkilatı ve istihbarattan birer kişi yemin ederek göreve başlamıştı.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • etyge 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya iskandinav ülkelerini balkan ülkelerini kafkas ülkelerini trindistyeri doğu ukraynayı çekoslavakyayı polonyayı çeçenistanı kırımı işgal etmiştir rusya ama rusyaya işgal edilmiş hiçbir ülke uluslararası mahkemelerde rusyaya tazminat ve işgal davaları açılmıyor neden rusya abdden ve kanadadan daha sinsi gizli liderlere darbe yapan alçak bir ülkedir rusya kosovayıda işgal etmiştir nato yugoslavyayı işgal ederken rusya ve sovyet ülkeleri ses çıkarmadı rusya ve müslüman ülkeleremi derman olacak dost olacak kendi ırklarından yugoslavyanın işgal edilmesine ses çıkarmayan rusyadan asla hiçbir ülkeye fayda gelmez kendi kardeş ülkelerine fayda vermeyen rusya daha tehlikeli ve ikiyüzlüdür
    Cevapla
  • rhhj 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten rusyada amerikayla her alanda arka planda beraber iş tutup dünyayı kendi amaçlarına göre dize getirmye çalışıyorlar rusyanın balkan ülklerini iskandinav ülkelerini kafkas ülkelerini kırımı doğu avrupayı trindistyeri ve daha nice ülkleri işgal abd ile birlikte darbe iç savaş çıkardıklarını unutmadık şimdide rusyave abd venezuela üzerinden oynuyorlar ortak kgbfsbcıa fbı ve abd rusya orduları hep iletişim halinde işgaller ve darbelere zemin hazırlarlar abd kanada ve rusya birbiri için canını verirler bu ikisine asla güvenmemek lazım
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dış siyasette dürüst olmaya çalışıyor ama herkes kendi çıkarını düşünüyor. Darbeci bizdense sorun yok. Terörist bizden ise sorun yok. bu sekilde isimiz cok zor.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu rus için rezalet
    Cevapla
  • kapak 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya ne ayaksın anlamış deyilim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı