Türkiye'ye karşı imza atıp açık açık söylediler: ABD'ye hizmet ediyoruz

Silah ambargosunu kaldırmak için girişimlerini sürdüren ABD'ye, Rum Lider Anastasiadis'ten teşekkür geldi.

Türkiye'ye karşı imza atıp açık açık söylediler: ABD'ye hizmet ediyoruz
Türkiye'ye karşı imza atıp açık açık söylediler: ABD'ye hizmet ediyoruz
GİRİŞ 18.04.2019 09:59 GÜNCELLEME 18.04.2019 09:59
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD'nin desteğini alarak Yunanistan ve İsrail'le Türkiye'yi Akdeniz'de by-pass etme planı imzalayan Rum kesimi açık açık ABD'nin çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

Amerika'nın Rumlara silah satış yasağını kaldırması yönündeki girişimler, Nikos Anastasiadis başta olmak üzere Rum kesimini memnun etti.

 

 

ABD'deki Doğu Akdeniz tasarısının sahibi Senetör Robert Menendez ile görüşen Anastasiadis, girişimlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

"ABD'NİN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYORUZ"

 

 

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise Türkiye'nin tutumunu değiştirmesi için ABD'den yardım istediklerini ve Kıbrıs'ın politikasının ABD'nin jeostratejik çıkarlarına hizmet ettiğini açıkça söyledi.

2 MİLYON DOLAR GİDECEK

Böylelikle 1987 yılından beri Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosu yakın zamanda sonlanacak.

Bu kararın Amerika Senatosu'ndan geçmesinin ardından da ilk adımda Güney Kıbrıs’a askeri eğitim desteği için 2 milyon dolar verilecek.

EĞİTİMLER YAKIN ZAMANDA BAŞLIYOR

Maddi yardımın ardından karar bununla da sınırlı kalmayarak, eğitimler de söz konusu olacak. ABD- Güney Kıbrıs iş birliği ve beraberindeki birlik çalışmalarının süreceği de öngörülüyor.

YORUMLAR 49
  • mistoria 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş istiyorlarsa savaşı gösteririz. Düğün geliyor desenize. :))
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    K.Kıbrıs'a dokunulursa Türkiye'ye bağlanır.
    Cevapla
  • tarih 5 yıl önce Şikayet Et
    birinci dünya savaşında amerika ilk olarak bu yunan kralı ile italya krallarını devirdi almanlar tarafı tutan krallar yerine güya halkçı ama amerikayı monarşik liderleri kabul ettiler.güya osmanlıdan kurtulan kendi hakimiyyetinde olacaklardı oda olmadı abd nin hakimiyyetine girdiler sonuç değişmedi yani.almanlar avusturya krallarını ve osmanlı sultanını ve rus çarını yıkıp dünyada tek güç merkezini amerikaya kurdular.çoğu halk ta hürriyete kavuştuğunu kominist rejimle adil paylaşım olacağını sandılar ama kendi krallarının mülkünden çıkıp amerikan mülkiyetine girdiler açık olmasada kapalı olarak.
    Cevapla
  • Ahi 5 yıl önce Şikayet Et
    Küfrün tek millet olduğunu zaten biliyoruz. Herkesin planı var. Ama Allah’ ın cc. da bir planı var elbette. Yüce Mevlamın planı karşısında hiçbir plan tutmaz. Yeter ki samimiyet ve gayreti elden bırakmayalım. Bu arada Rum’un simasına bakınca gördüğüm şeyi yazmam mümkün değil. Anlayan anladı.
    Cevapla
  • mhttn 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar islam dünyasının yapması gerekeni yapıyor, kıbrıs hıristiyan, abd hıristiyan, en güçlü hıristiyan devleti halifeleri seçmiş o ne derse yapıyorlar gayet güzel bir yaklaşım. Aynı yaklaşımı islam dünyası yapmış olsaydı şimdi ne osmanlı yıkılmış olurdu ne dünyada zulm olurdu. İslam dünyasının örnek alması lazım böyle yunanistan, kıbrıs gibi abd ne derse yapan ülkeleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!