Musa Faki: Sudanlıların fikir birliği çok önemli!

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, Sudan'da geçiş sürecinde siyasi tarafların uzlaşısının gerekliliğini vurguladı.

Musa Faki: Sudanlıların fikir birliği çok önemli!
Musa Faki: Sudanlıların fikir birliği çok önemli!
GİRİŞ 21.04.2019 11:12 GÜNCELLEME 21.04.2019 11:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Askeri Geçiş Konseyinden yapılan açıklamaya göre, konseyin Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Ömer Zeynelabidin, başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki ile bir araya geldi.

 

 

Sudan'ın "Afrika'da eksen devlet olduğunu, Afrika Birliği'nin halk devrimini ve silahlı kuvvetlerin devrimde oynadığı ana rolü anlamaya çalıştığını" belirten Faki, "Sudan'da siyasi taraflar arasında geçiş aşamasındaki fikir birliğini ve bakış açılarını yakınlaştırmak için çaba göstermek çok önemli." ifadesini kullandı.

Askeri Geçiş Konseyi Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Zeynelabidin de konseyin görevinin "siyasi güçlerin ülkeyi barışçıl ve demokratik bir şekilde yönetmesi için bir ortam hazırlamak" olduğunu söyledi.

 

 

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, askeri konsey ve siyasi partilerle görüşmek üzere Sudan'a gelmişti.

OTOMATİK OLARAK ASKIYA ALIRIZ

15 Nisan'da Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, yönetimin sivil bir hükümete devredilmemesi durumunda Sudan'ın Afrika Birliği üyeliğinin otomatik olarak askıya alınacağı kaydedilmişti.

Sudan'da 19 Aralık’ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan gösterilerin, hızla başkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesi ve başkentteki ordu karargahı önünde yoğun katılımlı gösterilerin ardından ordunun 11 Nisan Perşembe günü yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    sudan misir olmamali turkiye birseyler yapmali sudani munafiklarin insiyatifine birakmali
    Cevapla
  • sdc 5 yıl önce Şikayet Et
    illede sivil yönetim diye diretmelerinin bi sebebi olmalı sanırım askerin onların istediğini yapmayacağını biliyorlar
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Misir sudi ve Bae nin pisligi bile bile kariştiriyorlar ortaliği ki kendi koltuklari gitmesin halk oralarda da ayaklanmali gerçek müslüman varsa tabi çoğu dinsiz zaten azinlik müslüman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı