Trump'ın Sri Lanka tweeti alay konusu oldu!

Sri Lanka'da Paskalya ayinleri sırasında gerçekleşen saldırılar sonrasında 185 kişi hayatını kaybederken, 8. saldırı sonrasında ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Saldırılar sonrasında Sri Lanka’ya dünya liderlerinden taziye ve dayanışma mesajları geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasında 138 yerine "138 milyon kişi öldü" demesi ise sosyal medyada tepki çekti.

Trump'ın Sri Lanka tweeti alay konusu oldu!
Trump'ın Sri Lanka tweeti alay konusu oldu!
GİRİŞ 21.04.2019 17:30 GÜNCELLEME 21.04.2019 17:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Paskalya ayinleri esnasında Kochchikade'de St. Anthony, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırı gerçekleştirilmişti.

 

185 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Dünya liderleri saldırıları kınadı ve birlik çağrısında bulundu.

TRUMP ALAY KONUSU OLDU

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Sri Lanka’da kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Amerikan halkının taziye dileklerini iletti.

Trump'ın saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını yanlışlıkla "en az 138" yerine "en az 138 milyon" olarak yazması ise kullanıcıların tepkisini çekti. 

DÜNYA LİDERLERİNDEN SRİ LANKA MESAJLARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'daki terör saldırısının terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, "Dini mabetlerde de gerçekleştirilen insanlık dışı bu saldırıyı nefretle kınıyorum ve en sert biçimde lanetliyorum. Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koymuştur. İnsanlığın ve küresel barışın ortak düşmanı olan teröre karşı SriLanka ile dayanışma içinde olacağımızı ifade ediyorum. Bu menfur hadiseden dolayı Sri Lanka halkına ülkem ve şahsım adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum" sözlerine yer verildi.

PUTİN: RUSYA HALA GÜVENİLİR BİR ORTAK

Rusya lideri Vladimir Putin, Paskalya Bayramı kutlamaları esnasında terör saldırılarına sahne olan Sri Lanka’nın Devlet Başkanı Maithripala Sirisen’e başsağlığı dileklerini ileterek, “Ülkenizin kentlerinde düzenlenen terör saldırılarının trajik sonuçları nedeniyle içten başsağlığı dileklerimi kabul edin. Rusya’nın, uluslararası terörizm tehdidiyle mücadele konusunda Sri Lanka için eskiden olduğu gibi hala güvenilir bir ortak olduğunu yeniden belirtmek isterim” dedi.

“Paskalya kutlamaları sırasında işlenen bu gaddarca suçun emrini verenlerin ve faillerinin hak ettikleri cezayı alacaklarını umuyorum” diye devam eden Rusya lideri, “Rusya’da (saldırılarda) hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralıların bir an önce iyileşmelerini diliyoruz” dedi.

THERESA MAY: SALDIRILAR KORKUNÇ!

İngiltere Başbakanı Therasa May de saldırılara tepkisini Twitter üzerinden ifade etti. May attığı tweette, saldırıları "korkunç" olarak nitelendirerek taziye dileklerinde bulundu. May, "Hiç kimsenin ibadetini ederken bir daha korku duymaması adına dayanışma içinde olmalıyız" diye konuştu. 

MALEZYA'DAN AÇIKLAMA: DUA EDİYORUZ

Malezya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Malezya saldırıyı şiddetle kınamakta ve katillerin adalete hesap vermesini ümit etmektedir. Saldırının kurbanları ve aileleri için dua ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Saldırılarda herhangi bir Malezya vatandaşının zarar görmediği belirtilen açıklamada, uluslararası camiaya tedbir ve sağduyu çağrısında bulunuldu.

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka’daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Paskalya Bayramı'nın neşeli geçmesi gerekirken böyle bir saldırının yaşanması lanetlenmesi gereken bir şeydir." ifadesini kullandı.

ENDONEZYA: GEREKLİ DESTEĞİ VERİRİZ

Endonezya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırılar şiddetle kınanarak, Endonezya hükümeti ve halkının kurbanların ailelerine taziyelerini sunduğu belirtildi.

Kurbanlar arasında herhangi bir Endonezya vatandaşının olmadığı bilgisi paylaşılan açıklamada, "Sri Lanka hükümetinin olağan durumu idare edebileceğine inanıyoruz. İhtiyaç olması durumunda Endonezya hükümeti gerekli desteği vermeye istekli." ifadesine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Sri Lanka’da ikamet eden Endonezyalıların temkinli olması ve yerel makamların güvenlik talimatlarını takip etmesi istendi.

YENİ ZELANDA: HER TÜRLÜ AŞIRICILIĞI REDDEDİYORUZ!

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yaptığı yazılı açıklamada, Sri Lanka'ya başsağlığı diledi. Sri Lanka’ya bu zor zamanda desteklerini ifade eden Ardern, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yeni Zelanda tüm terör eylemlerini kınıyor ve kararlılığımız 15 Mart'ta toprağımızda yapılan saldırıyla güçlendi. Sri Lanka'da insanlar kiliselerde ve otellerdeyken bir saldırı olduğunu görmek çok üzücü. Yeni Zelanda her türlü aşırıcılığı reddediyor ve din özgürlüğü ve güvenli şekilde ibadet etme hakkını savunuyor. Hep birlikte bu şiddeti durdurmanın çaresini ve cevaplarını bulmalıyız."

ALMANYA: BU SALDIRI ŞOK EDİCİ!

Federal Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Başbakan Merkel’in Sri Lanka Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena’ya gönderdiği başsağlığı ve terörü kınama mesajını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladı.

Merkel, Sirisena’ya gönderdiği başsağlığı mesajında, “Paskalya'yı birlikte geçirmek ve ibadet etmek için kilisede toplanan insanların, bu sinsi terör saldırılarının hedefi olması şok edici. Bu zor süreçte, Almanya olarak Sri Lanka halkının yanındayız. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Yarılılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Başbakan Dr. Angela Merkel, başsağlığı mesajının son cümlesinde, “Bugün yine şok edici bir şekilde kendini göstermiş; din adına düşmanlık ve hoşgörüsüzlük, kazanamayacaktır” ifadelerini kullandı.

ALTUN: TÜM İNSANLIĞA YAPILAN BİR SALDIRI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka'da, kiliseler de dahil olmak üzere birçok yerde masum insanları hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu, tüm insanlığa yapılan bir saldırıydı. Her türlü terörizmle mücadele eden bir ülke olarak Sri Lanka halkının acısını hissediyoruz." ifadesini kullandı.

SRİ LANKA MÜSLÜMAN KONSEYİ: MÜSLÜMAN TOPLUMUNA ÇAĞRI!

Sri Lanka Müslüman Konseyi (MCSL), ülkede kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarını kınadı. 

Konsey'den yapılan basın açıklamasında, "Paskalya gününde Hristiyan kardeşlerin ibadethanelerinde ve Colombo'daki otellerde düzenlenen saldırıların kınandığı" ifade edildi. 

Açıklamada, kendi gündemlerini gerçekleştirmek için dini ve etnik gruplar arasında bölücülük yaratmayı arzu eden şiddet unsurları ve aşırılıkçılar nedeniyle masum insanların hayatlarını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirildi. 

Tüm dinlerin temel öğretilerinin barış ve adalet olduğuna, şiddet ve aşırıcılığın tüm biçimlerinin güçlü biçimde kınandığına vurgu yapılan açıklamada, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena'ya ve hükümete, kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi, bu iğrenç suçu işleyenlerin adalet önüne çıkarılması çağrısı yapıldı. 

Açıklamada, Müslüman toplumundan da saldırılardan etkilenen kişilere yardım etmeleri istendi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu. 

DIŞİŞLERİ: YENİ ZELANDA'DAN FARKI YOK!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sri Lanka'da kiliseleri ve otelleri hedef alan terör saldırıları sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden ötürü duyulan üzüntü belirtilerek, "Paskalya ayininin yapıldığı bir günde kiliseleri hedef alan bu alçakça saldırı kasıtlı bir provokasyon eylemidir" ifadesi kullanıldı. Bu saldırının, Yeni Zelanda'da camide ibadet eden Müslümanlara karşı gerçekleştirilen terör saldırısından hiçbir farkı olmadığı vurgulandı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 10
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep yalan söylemekten doğru söylemeyi unutmuş.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Elinde çekiç olan herşeyi çivi görür gibi bu adamin aklı fikrı para olduğu için rakamları hep oyle algılıyor.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    İçinden geçen rakamı söylemiş adamcağız. Düşündüğünü doğruca söylemek de yaramıyor insanlara.
    Cevapla
  • Doruklu 5 yıl önce Şikayet Et
    birileri dunya savaşlarına hazırlanıyor
    Cevapla
  • Wanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam alışık.öldürünce milyondan aşağı öldürmüyorlar.ağız alışkanlığı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir