Katar'dan BAE'nin önerisine ret!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Katar ile arasındaki ticaret krizinin çözümü için Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) sunduğu "komite oluşturulması" önerisi, Doha yönetimi tarafından reddedildi.

Katar'dan BAE'nin önerisine ret!
Katar'dan BAE'nin önerisine ret!
GİRİŞ 26.04.2019 21:48 GÜNCELLEME 26.04.2019 21:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar'ın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki daimi heyetinin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "BAE'nin sunduğu önerinin bir gerekçesi yoktur. Katar devleti, DTÖ'nün sözleşmelerine tam bağlı olduğunu yineliyor." denildi.

BAE mallarının Katar pazarına girmemesinin nedeninin bu ülkenin uyguladığı ambargo olduğu vurgulanan açıklamada, "Katar devleti, BAE'nin hem kanunsuz bir ambargo uygulayıp hem de mallarının Katar pazarına girememesinden şikayet etmesini kınıyor." ifadeleri kullanıldı.

Abu Dabi yönetimi, BAE ürünlerinin iç pazarda satışını yasaklayan Katar'a karşı, ocak ayından bu yana DTÖ nezdinde girişimlerde bulunuyor.

BAE, DTÖ'ye "Katar ile arasındaki ticaret krizinin çözümü için bir komite oluşturulması" önerisinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu siyonistlerin itlerlerinden alabilecek olduğunuz herşeyi türkiye temin eder de bunlar ne zamana kadar müslüman görünüp de müslümanlara eziyet etmeye devam edecek
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c.) doğruluktan ayırmasın. Adam gibi lideri olan az sayıda ülkeden birisin Katar..
    Cevapla
  • Hadis-i Şerif 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Sevban Radıyallahu Anh'ın Peygamberimizden rivayet ettiği hadiste ( Yakında, yemek yiyenlerin birbirlerini sofralarına çağırması gibi dusmanlarinizda sizinle savaşmak için birbirlerini davet edecekler.Orada bulunanlardan biri : O gün bizim azlığımızdan diye sorar? Hayır, Bilakis siz çoksunuz. Fakat sizler selin üzerindeki köpük ve selin getirip yığdığı çer çöpler gibi olacaksınız. Allah düşmanlarımızın kalbinden size karşı duyduğu korkuyu sökecek ve kalbinize vehn atacak. Orada bulunanlardan birisi : Vehn nedir ey Allahın Resulü? diye sordu. Peygamber efendimizde "dünya sevgisi ve ölüm korkusu" dedi )
    Cevapla
  • refik 4 yıl önce Şikayet Et
    islamın düşmanı iran değil bu ne idiğü belli olmayan katara ambargo uyguluyan ülkelerrdir israil ve usa köpekleri kahr olun lanet üzerinize olsun
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Arapların içinde birtek sen adam çıktın. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
    Cevapla
  • yusuf çay 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle
    Cevapla
  • Dermanbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihten beri sadece bunlar bize gercek Dost ve Kades olmustur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti