Libya'da Hafter'e sarı yelekli protesto!

Libya'nın başkenti Trablus ile Misrata'da aralarında sarı yeleklilerin de bulunduğu yüzlerce kişi General Halife Hafter'in başkente düzenlediği saldırıları protesto etti.

Libya'da Hafter'e sarı yelekli protesto!
Libya'da Hafter'e sarı yelekli protesto!
GİRİŞ 27.04.2019 10:42 GÜNCELLEME 27.04.2019 10:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin çağrısı üzerine Trablus'taki Şuheda Meydanı'nda toplanan yüzlerce Libyalı, Hafter'in Trablus saldırısını kınayarak başta Fransa olmak üzere darbeci generale destek veren ülkelere tepki gösterdi.

Taşıdıkları pankartlarla Trablus'a karşı yürütülen saldırıyı protesto eden göstericiler, Hafter'e destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesini istedi. 

Şuheda Meydanı'ndaki göstericilerde AA muhabirine konuşan Ali Hüseyin Ebu Şukur, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir es-Seyyale'yi ülkede yaşanan gelişmeler karşısında etkisiz kalmakla suçladı.    

Ebu Şukur, Hafter'e hitaben ise "Trablus'u kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Gelirseniz Trablus'u kan gölüne çeviririz. Birleşik Arap Emirlikleri, Sisi ve seni destekleyen her kim varsa hepsini perişan edeceğiz." ifadelerini kullandı.  

FRANSA'YA SARI YELEKLİ TEPKİ

Göstericilerin, darbeci general Hafter'in yanında yer almakla suçladıkları Fransa'ya tepkilerini göstermek için 17 Kasım'dan bu yana Paris'te düzenlenen gösterilerin sembolü haline gelen sarı yelekler giymeleri dikkati çekti.

Trablus'un yaklaşık 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata'da da Hafter güçlerinin saldırıları protesto edildi.

Yerel kanallarda yer alan haberlere göre Misrata'daki gösterilere de çok sayıda Libyalı katıldı. 

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası tanınırlığa sahip UMH de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hadis-i Şerif 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Sevban Radıyallahu Anh'ın Peygamberimizden rivayet ettiği hadiste ( Yakında, yemek yiyenlerin birbirlerini sofraya çağırması gibi dusmanlarinizda sizinle savaşmak için birbirlerini davet edecekler.Orada bulunanlardan biri : O gün bizim azlığımızdan diye sorar? Hayır, Bilakis siz çoksunuz. Fakat sizler selin üzerindeki köpük ve selin getirip yığdığı çer çöpler gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarımızın kalbinden size karşı duyduğu korkuyu çıkaracak ve sizin kalbinize vehn atacak. Orada bulunanlardan birisi : Vehn nedir ey Allah Resulü? diye sordu. "Dünya sevgisi ve ölüm korkusudur" diye buyurdular ) (Ebu Davud Melahim ,5) , (Ahmed b. Hanbel Müsned 2/359)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...