Kudüs'te ayin düzenlendi! Kilise kapısını Müslümanlar açtı

Dünyanın dört bir yanından gelen Ortodoks Hristiyanlar, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Kamame Kilisesi'nde (Holy Sepulchre) geleneksel "Kutsal Ateş" ayini düzenledi.

Kudüs'te ayin düzenlendi! Kilise kapısını Müslümanlar açtı
Kudüs'te ayin düzenlendi! Kilise kapısını Müslümanlar açtı
GİRİŞ 28.04.2019 09:38 GÜNCELLEME 28.04.2019 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hristiyan inancına göre "Hazreti İsa'nın çarmıha gerilip öldüğü ve daha sonra yeniden dirildiğine" inandıkları gün anısına binlerce Ortodoks, her sene olduğu gibi bu yıl da Bizans Kralı Konstantin'in yaptırdığı Doğu Kudüs'teki Kamame Kilisesi'ne gitti.

 

 

Kutsal Ateş ayinine katılmak isteyenler, İsrail polisinin kurduğu barikatlardan geçerek kiliseye girdi. Yoğunluk nedeniyle Kamame Kilisesi önünde zaman zaman izdiham yaşandı. 

 

 

Kudüs Rum-Ortodoks Patriği, kilisenin ortasındaki "Hazreti İsa'nın kabri" olarak adlandırılan mermerden bölmeye girdi. Bu sırada kabirden çıkarılan ve gökten geldiğine inanılan ateşle ellerindeki mumları yakmak isteyen yüzlerce kişi adeta birbiriyle yarıştı. 

ANAHTAR MÜSLÜMANLARDA

Hıristiyanlığın farklı mezhepleri arasında tarih boyunca çekişme konusu olan Kamame Kilisesi'nin anahtarları ise Filistinli Müslüman 2 ailede duruyor.

Sultan Abdülmecid, Hristiyanlar arasındaki kavgaya sona vermek için kilisenin anahtarını Kudüs eşrafından Müslüman 2 aileye teslim etmişti. Bugün hala kiliselerin kapısı bu Müslüman aileler tarafından açılıp kapatılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdulkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sultan Abdulmecid Han Hazretleri... Hristiyan mabedini hristiyanlar idame edemez olmuş kutsal kitaplarına yaptıkları zulüm onları her daim ayrılığa ve bozgunluğa uğratmış. Ceddimizin üstün feraseti her daim heybetli ve her daim özlem duyulandır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri