Haber 7 

İran'ın yarı resmi Haber ajansı Tasnim haber janası İran Devrim Muhafızları'na ait 'Ebabil 3'  isimli  dronun ABD uçak gemisiU SS Dwight D. Eisenhower üzerinde gözetleme uçuşu gerçekleştirdiğini duyurarak,görüntüleri paylaştı. Görüntülerde körfezdeki ABD savaş gemisinin üzerinde park eden savaş uçaklarının görüntüleri yer aldı. Tasnim görüntülerin ne zaman çekildiğine dair bilgi vermedi. 

ABD, 'İRAN BİZİ GÖZETLİYOR' DEDİ

İran haber ajansının geçtiği görüntüler ABD basınında 'İran savaş gemilerimizi gözetliyor' şeklinde yankı buldu.

KÖRFEZDE SULAR ISINIYOR

ABD İran’a yönelik yaptırımları sertleştirme kararı almış, İran'dan petrol ithalatına yaptırım getiren kararından muaf tutulan ülkelere yeni muafiyet hakkı vermeyeceğini açıklamıştı. Muafiyet hakkı uzatılmayacak 8 ülke arasında Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan bulunuyor.

İran,  ABD'nin kararına sert cevap vermiş ve "Bizi kaynaklarımızdan mahrum etmeye çalışırlarsa onlara aynı güçte yanıt veririz ve bunun için tüm imkanlara sahibiz." demişti.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • ali 29.04.2019 09:59
    Bu kadar yaklaşabiliyorsa iki ihtimal var, ya ABD liler bilerek müdahale etmediler ya da o kadar abarttıkları kadar teknolojik güçleri yok,
  • Şefik 29.04.2019 01:50
    Helal olsun irana
  • HIDIR BUDUR 28.04.2019 21:39
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
  • Osm7 28.04.2019 21:36
    Yav Iran vur su ABDyi
  • HIDIR BUDUR 28.04.2019 21:33
    Bundan 7-9 yıl önce İran PKK ile anlaşma yaparak "Size dokunmayacağız, Türkiye'ye odaklanın" türünden bi anlaşma yapmışlardı. Aynı dönemde de "din komşumuz İran'ın nükleer yaptırımlarına karşı ambargo ve yaptırımlara biz her ortamda karşı çıkarken" üstelik. İran'lı kardeşlerimizden "ya olduğu gibi görünmeleri, ya da göründüğü gibi" olmalarını isteme zamanı geldi galiba...!!!
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek