Rest çekti: ABD'yi dize getireceğiz

Ruhani, ABD'nin yaptırımlarına karşın petrol ihraç etmeye devam edeceklerini söyledi. Ruhani, "ABD'nin İran petrol ihracatını sıfıra indirme girişimi yanlış ve hatalı bir karardır. Biz bu kararın uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Amerikalılar, İran'ın petrol ihracatına devam ettiğini görecek. Bir yolu kapatmayı başarsalar dahi bizim için başka çıkış kapıları olduğundan haberdar değiller. ABD'yi dize getireceğiz" dedi.

Rest çekti: ABD'yi dize getireceğiz
Rest çekti: ABD'yi dize getireceğiz
GİRİŞ 30.04.2019 11:56 GÜNCELLEME 30.04.2019 12:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'da İşçiler Haftası münasebetiyle düzenlenen törendeki konuşması devlet televizyonundan canlı yayınlanan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran ekonomisini hedef alan yaptırımlarına değindi.

 

 

Yaptırımların doğrudan halkı etkilediğini vurgulayan Ruhani, "Özellikle işçiler, orta ve alt gelir grubu olmak üzere doğrudan halkın etkilendiği ABD'nin zalimce ve yasa dışı yaptırımlarına maruz kaldık" dedi.

Yaptırımlarla mücadelenin petrole bağımlılığın azaltılması ve üretimde kendine yeterlilikle mümkün olacağını dile getiren Ruhani, "ABD, İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımlarla döviz gelirlerimizi düşürmeyi hedefliyor. Buna karşı mücadelenin yolu ise üretim ve petrol dışı ihracatı artırmaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

"ABD'Yİ DİZE GETİRECEĞİZ"

ABD'nin yaptırımlarına karşın petrol ihraç etmeye devam edeceklerini belirten Ruhani, şunları söyledi: "ABD'nin İran petrol ihracatını sıfıra indirme girişimi yanlış ve hatalı bir karardır. Biz bu kararın uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Amerikalılar, İran'ın petrol ihracatına devam ettiğini görecek. Bir yolu kapatmayı başarsalar dahi bizim için başka çıkış kapıları olduğundan haberdar değiller. ABD'yi dize getireceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • asi 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd artık dünyanın jandarması görevini bırakmalı
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    İran şeytan abd'ye karşı izzetli bir savaş yapıyor,bazı zavallılar anlamak istemesede..
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce mezhepçilik yapmaktan vazgeçin. Şii olmayan herkese düşmansınız sonra ABD’yi dize getirin
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki kafir ugrasirsa müslümana fayda ama bu iki kafir birlesirse ne olur bilmiom
    Cevapla
  • Hacı Yakış 4 yıl önce Şikayet Et
    Komşu komşunun pet-gaz'ına muhtaç muhtaç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler