İngiltere Savunma Bakanı görevinden alındı

İngiltere Savunma Bakanı Williamson, Huawei'ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla görevinden alındı.

İngiltere Savunma Bakanı görevinden alındı
İngiltere Savunma Bakanı görevinden alındı
GİRİŞ 01.05.2019 20:55 GÜNCELLEME 01.05.2019 23:14
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'ın, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Huawei şirketine ilişkin yapılan gizli görüşmelerin basına sızdırılması  soruşturması neticesinde görevinden alındığı bildirildi.

İngiltere  Başbakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere  Başbakanı Theresa May'in Savunma Bakanı Wiliamson'a yazdığı mektupta, "Büyük bir üzüntüyle size artık tam olarak güvenemeyeceğim sonucuna vardım."  ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kadın ve Eşitlik Bakanı Penny Mordaunt'un İngiltere Savunma Bakanlığı görevine atandığı kaydedildi.

Geçen hafta İngiliz medyasında hükümetin, 5G ağının geliştirilmesi için Huawei şirketine sınırlı bir izin vermeye hazırlandığına ilişkin iddialar yer almıştı.

Bunun ardından İngiliz hükümeti ve istihbarat teşkilatları söz konusu sızdırma haberlerinin kaynağının araştırılması konusunda soruşturma kararı almıştı.

İngiltere’de Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantıları haftalık olarak Başbakanın liderliğinde bakanların, silahlı kuvvetlerin ve istihbarat kuruluşlarının üst düzey isimlerinin katılımı ile yapılıyor.

Şu ana kadar İngiliz hükümetinden Çinli Huawei şirketinin 5G ağının geliştirilmesi konusunda alabileceği role ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, sadece bu konuda nihai kararın bahar sonunda verilmesinin planladığı bilgisi paylaşılmıştı.

YORUMLAR 34
  • Soner Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakan edendi demissin cin gucu yetse anlasilan sen cinin ne kadar buyudugunu anlayamamissin henuz, cinliler kendi halinde takiliyor ve su an savunma butcesi 250 milyara ulasmis durumda ve zaten 15-20 seneye senin o guclu gordugun Amerika yida siyonist Israil ide tardumar edecek bu ufukta gorunmeye baslayan bir gercek ve adim adim gumbur gumbur yaklasan bir ufuk cok kalmadi Cin oyle Amerika gibi kucuk bir imparatorluk olmayacak nufusu geregi cok daha buyuk bir imparatorluk olacak.cinliler ufak tefek ama cok akilli insanlar ve cok caliskanlar bu bugun artik Amerika da kalmayan bir ozellik, Amerika lilar cok tembellesmis bir toplum artik akillari ucup gitmis,tembel
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine ingiliz oyunu arkasında ne var Allah bilir
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    çin israile amerikaya benzemez güçü yetse daha tehlikeli olur.
    Cevapla
  • Dede Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Huawei kimin gidin bir araştırın arkasında bir güç olmadan nasıl bu hale gelebilir bir firma bunu araştırın bence
    Cevapla
  • Hayırlısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa gerek varmı, adamlar kendilerinden başka zengin ülke zengin para birimi istemiyor,ve bunun için ne gerekiyorsa yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek