Mahkeme sona erdi! İlk açıklama: Beni ABD'ye iade etmeyin

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın İngiltere'de yargılandığı "ABD'ye iade davası" görüldü. Davada konuşan Assange, "Beni ABD'ye iade etmeyin" dedi. Mahkeme davayı 30 Mayıs'a erteledi.

Mahkeme sona erdi! İlk açıklama: Beni ABD'ye iade etmeyin
Mahkeme sona erdi! İlk açıklama: Beni ABD'ye iade etmeyin
GİRİŞ 02.05.2019 13:56 GÜNCELLEME 02.05.2019 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın İngiltere'de yargılandığı "ABD'ye iade davası" görüldü. Davada konuşan Assange, "Beni ABD'ye iade etmeyin" dedi.

 

 

Mahkeme davayı 30 Mayıs'a erteledi.

Julian Assange hapis cezasına çarptırıldı! İşte aldığı ilk ceza

DÜNKÜ DAVADA 50 HAFTA HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

 

 

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiltere'de 2012'de yargılanırken Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığındığı ve kefaletle salıverilme koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle 50 hafta hapis cezası-na çarptırılmıştı.

Assange Haziran 2012'de, hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç'e iadesi gündemdeyken Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.  

SIĞINMA HAKKI BİTİNCE TUTUKLANMIŞTI

Ekvador'da iktidarın değişmesiyle birlikte ABD yanlısı Lenin Moreno başa geçmişti. Washington yönetimi Assange'a tekrer sığınma talebi verilmemesi için uzun süredir baskı yapıyordu. ABD istediğini geçtiğimiz haftalarda almıştı. Assange'ın Ekvador'un kendisine verdiği sığınma talebi dolunca, İngiltere polisi tarafından geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

ABD'NİN SKANDALLARINI DA ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Washington'un yıllardır peşinde olduğu Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki karanlık geçmişini ortaya koyan isim olarak biliniyor. Assange'ın Wikileaks üzerinden yayımladığı belgelerde, Irak ve Afganistan'da sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi bilgiler yer alıyor. Irak dosyasında, haber ajansı Reuters'ın 2 çalışanı dahil 15 kişinin öldürülmesine ilişkin görüntüler, teslim olmak üzere bir askeri üsse gelen 2 kişinin helikopterle vurulması, ABD askerlerinin parmağını kestikleri bir mahkumu asitle yakmaları, bir mahkumun ABD askerlerinin gözü önünde infaz edilmesi gibi belgeler bulunuyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Can Dündar denilen vatan haini Almanya’da elini kolunu sallaya sallaya geziyor niye ? Türkiye’ye ihanet ettiği için ama kendi insanlarını devlet sırlarını ifşa ettikleri zaman vermedikleri ceza kalmıyor. İki yüzlülüğün kitabını yazdılar resmen
    Cevapla
  • hknslh 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi amerika, ingilizleri de tehdit etsenize? saat 18:00'a kadar gönderin yoksa... desenize?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir