İspanya açıkladı! Onu Venezuela'ya teslim etmeyeceğiz

İspanya, Venezuela yetkililerinin Caracas'taki büyükelçilik binasına girmesine ve muhalefetin önde gelen isimlerinden Leopoldo Lopez'i gözaltına almasına izin vermeyeceğini açıkladı.

İspanya açıkladı! Onu Venezuela'ya teslim etmeyeceğiz
İspanya açıkladı! Onu Venezuela'ya teslim etmeyeceğiz
GİRİŞ 03.05.2019 15:06 GÜNCELLEME 03.05.2019 15:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Leopoldo Lopez, Salı günü kendisini muhalefetin lideri ilan eden Juan Guaido ile birlikte Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için ayaklanma çağrısı yapmış ve orduda hareketlilik olduğunu söylemişti.

 

 

Maduro ise "bütün darbecilerin" yenileceğini söyledi.

Ülkede Salı gününden bu yana çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.

 

 

Hem Devlet Başkanı Maduro hem de muhalif politikacı Guaido ordunun kendilerini desteklediğini söylüyor ve başkentte mitingler yapıyor.

Guaido Ocak ayında kendisini Venezuela'nın geçici lideri ilan etmiş ve aralarında İngiltere, ABD ve Latin Amerika ülkelerinin bazıları da dahil olmak üzere 50 ülkenin desteğini sağlamıştı.

Fakat Rusya ve Çin başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden destek alan Devlet Başkanı Maduro da ekonomik kriz ile zorlansa bile hala önemli halk desteğine sahip ve istifa etmesi çağrılarını reddediyor.

LOPEZ NE DEMİŞTİ?

İspanya Dışişleri Bakanlğı'ndan bugün yapılan açıklamada, Lopez'in hiçbir koşulda büyükelçilikten çıkmaya zorlanmayacağı kaydedildi.

İspanya hükümeti ayrıca Lopez ve ailesinin güvenlikleri için büyükelçiliğe geldiklerini ancak siyasi sığınma talebinde bulunmadıklarını da açıkladı.

Büyükelçilikte bir açıklama yapan Lopez, Salı gününde yaşanan olaylardan önce ordunun üst rütbeli subaylarıyla görüştüğünü söyledi ve "30 Nisan'da meydana gelen çatlak giderek büyüyecek ve duvarları yıkacak" diye konuştu.

Lopez bir süredir ev hapsinde tutuluyordu fakat Salı günü muhelefeti destekleyen güvenlik mensupları tarafından serbest bırakılmıştı.

Venezuela'da bir mahkeme Lopez hakkında ev hapsi koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklama emri verdi. Lopez'in hakkındaki 13 yıl papis cezasının tamamını cezaevinde geçirmesi istendi.

2014 yılında tutuklanan Lopez, o yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği çatışmalı gösterileri kışkırtma suçlamasıyla yargılanmış ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 4
  • KaraKartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarmı Venezuela yı yönetecek? Yazık! Bunlar ancak ülkelerini satar...
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle katalonyanin bagimsizligini desteklemek lazim. Ispanya bir devletin icislerine karisiyorsa...
    Cevapla
  • Babakartal44.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Eşşek gibi vereceksiniz eşşek gibi..
    Cevapla
  • Tonguç 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen İspanya büyük elçisini istenmeyen adam ilan edin ve kırk sekiz saat içinde ülkemizden defolsun deyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor