ABD'li senatörden akıllara zarar 'Venezuela' çıkışı!

Venezuela'da askeri darbe girişiminin başarısız olması ABD'li siyasetçileri çılgına çevirdi. Venezuela'nın işgal edilmesine yönelik son çağrı ABD'li Senatör Lindsey Graham'dan geldi. Graham, Trump yönetimini müdahalesizlikle suçlayarak, "Biz yaptırımları konuşurken Küba ve Rusya Maduro'ya destek vermek için Venezuela'ya asker gönderiyor. Bizim uçak gemimiz nerede?" mesajını paylaştı.

ABD'li senatörden akıllara zarar 'Venezuela' çıkışı!
ABD'li senatörden akıllara zarar 'Venezuela' çıkışı!
GİRİŞ 03.05.2019 22:13 GÜNCELLEME 03.05.2019 22:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Venezuela'daki ABD destekli askeri darbe girişiminin Maduro hükümetince akamete uğratılmasının yankıları sürüyor.

 

 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Venezuela'ya yönelik işgal tehditlerine bir yenisi Senatör Lindsey Graham'dan geldi. 

Graham, Trump yönetimini müdahalesizlikle suçlayarak "Biz yaptırımları konuşurken Küba ve Rusya Maduro'ya desteklemek için Venezuela'ya asker gönderiyor. Bizim uçak gemimiz nerede?"mesajını paylaştı.

 

 

PENTAGON ASKERİ MÜDAHALEYE SOĞUK 

Trump'ın aynı zamanda Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a Venezuela konusunda geniş yetki alanı tanıdığı, Bolton'un gittikçe agresif bir politikaya zorlayarak Beyaz Saray içinde ve dışında bazılarını kızdırdığı, salı günkü darbe girişiminden önce de Bolton ekibinin, Venezuela'daki krizle ilgili bir toplantı sırasında Genelkurmay Başkan Yardımcısı Paul Selva ile tartışmaya girdiği belirtildi.

Pentagon yönetiminin, askeri müdahale seçeneğine soğuk baktığı belirtildi.

VENEZUELA: DARBE BOLTON TARAFINDAN YÖNETİLDİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da başkent Caracas'ta 1 Mayıs törenlerinde yaptığı konuşmada, ''Dün girişilen darbe teşebbüsü bizzat Beyaz Saray’dan, John Bolton tarafından yönetildi'' ifadelerini kullandı.

Maduro, ''Bir Avrupa gazetesi dün Donald Trump ve John Bolton'ın gün doğmadan önce askeri darbenin bütün operasyonlarını koordine ettiğini yazdı. Dün girişilen darbe teşebbüsü bizzat Beyaz Saray’dan, John Bolton tarafından yönetildi'' dedi.Venezuela lideri, ''Burada silahlar ve tüfekler değil, yalnızca halk başa getirebilir ve yalnızca halk indirebilir. Miraflores Sarayına asla kukla bir başkan getiremeyecekler'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • nerde mi ? 4 yıl önce Şikayet Et
    akdeniz de nerde olacak? demek savaş için uçak geminiz lazımsa TÜRKİYE miz dikkatli olsun bunlar sağ gösterip solla işi akdeniz de vurmasın...
    Cevapla
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    biraz abd askeri ölmezse bunlar akıllanmayacak...
    Cevapla
  • hamsi 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık dünyanın dengesi değişiyor. Amerikalı kovboylar buna alışmanın zamanı geldi. Yoksa yakında savaş sizin topraklarda olaçak.
    Cevapla
  • Kıyamet alametleri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Muaz( r.a) Peygamberimizden rivayet ettigi hadis-i şerifde (Altı şey kıyamet alâmetlerindendir: Benim ölümüm, Kudüs'ün fethi, bir adama bin dinar (altın para) verildiği halde azımsaması, her müslümanın evinde ateşi duyulan fitne, koyun boynuzu kıvrımları gibi insanlar arasında ölüm çokluğu, Rum'un gadri (müslümanlara ihaneti), şöyle ki: Her biri 12 000 kişilik 80 sancakla  müslümanların üzerine yürümeler) “Hz. Muaz RA"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'