Mısır'dan Türkiye'ye skandal uyarı! Hulusi Akar'dan sert cevap

Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi yönetimi, Türkiye ile ilgili skandal bir açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "Türkiye, Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının yanı sıra garantör ülke olması nedeniyle KKTC halkının haklarını da her zaman korumaya ve oldubittilere müsaade etmemeye kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Mısır'dan Türkiye'ye skandal uyarı! Hulusi Akar'dan sert cevap
Mısır'dan Türkiye'ye skandal uyarı! Hulusi Akar'dan sert cevap
GİRİŞ 05.05.2019 12:17 GÜNCELLEME 05.05.2019 12:43
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Sondaj Gemisi ile Kıbrıs'ın batısında doğalgaz arama çalışmalarına başlandığını açıklamıştı. Arkasına ABD ve İsrail'i alan darbeci Sisi yönetimi ise, bu gelişmenin ardından kendince Türkiye'yi uyardı.

 

 

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj yapma niyeti nedeniyle uyarıldığı açıklanırken, tek taraflı atılacak herhangi bir adımın bölgenin güvenlik ve istikrarına zarar verebileceği öne sürüldü.

Küstah ifadelerin olduğu yazılı açıklamada, Türkiye'nin tek başına yapacağı çalışmaların bölgede güvenlik ve istikrarı olumsuz etkileyeceği ifade edilirken, devletlerin bölgedeki herhangi bir faaliyetinde uluslararası hukuk kurallarına ve hükümlerine uyması gerektiği aktarıldı.

 

 

Türkiye'nin Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde sondaj çalışmaları niyetine ilişkin gelişmelerin ilgiyle ve endişeyle takip edildiğini belirtildi.

TÜRKİYE KARARLILIĞINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada, "Türkiye, Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının yanı sıra garantör ülke olması nedeniyle KKTC halkının haklarını da her zaman korumaya ve oldubittilere müsaade etmemeye kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin haklarını korumada kararlı olduğunu belirten Bakan Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de bulunan enerji kaynaklarının barış, diyalog ve ortak kalkınmaya köprü olması gerektiğini ifade etti. Akar, barış dolu bir gelecek için tüm kıyıdaşların mutabakatıyla deniz yetki alanları sınırlarının belirlenmesinin şart olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN'A İYİ KOMŞULUK ÇAĞRISI

Türkiye'nin, tüm sorunların uluslararası hukuk, iyi komşuluk, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde, diyalog ve müzakere yoluyla, barışçıl yöntemlerle çözülebileceğine inandığını dile getiren Akar, bu prensip doğrultusunda hareket ettiğini, muhataplarından da aynı hassasiyeti beklediğini vurguladı.

Başka devletlerin bir karış toprağında dahi gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti'nin, uluslararası hukuka uymayı kendisine ilke edindiğini vurgulayan Akar, "Türkiye Cumhuriyeti, milli hak ve menfaatlerini etkin, caydırıcı ve saygın milli güç unsurlarıyla gerektiğinde korumaya da hazırdır" mesajı verdi.

Bakan Akar, karşılıklı güven, barış ve istikrarı zedeleyen adımlardan uzak durulması gerektiğini de kaydetti.

KAYNAK: EURONEWS, AA
YORUMLAR 123
  • emekli42 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim MEHMETÇİĞİMİZ müslüman kardeşini öldürmez. Ama senin gibi yahudi artığınıda gebertmekten geri durmayacaktırç.Seninle ve arkandaki yahudiyle vuruşmaya hazırız. Sıkıyorsa işte er meydanı.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD ve İsrail ; Bölgemizde yanınıza aldığınız Yunanistan'a ilave olarak müslüman aleminden SUUDİ ARABİSTAN ve MISIR bana yeter diyorsanız ve de "İsraille aynı ırktan geldiklerini ilan ettiğiniz Kürtleri kullanarak" Ortadoğuda istediğim gibi at koştururum hayalindeysenizzz, "avucunuzu yalarsınız"..!!! SESSİZ ATIN ÇİFTESİ SERT OLUR derler bizim köyde...
    Cevapla
  • oktay. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sisi palyaçosu kime güveniyorsun ...24 saatte Kahireye gireriz ..
    Cevapla
  • Sahatay 4 yıl önce Şikayet Et
    Size postal yalamak düşer İsrail'in ABD köpekleri bir defada horoz gibi yaşamayı öğrenseniz iyi olacak
    Cevapla
  • kafa 4 yıl önce Şikayet Et
    mısıra ne oluyor acaba, sanki akdenizle kıyısı var?
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    baltayı taşa vurmuşsun !
    Cevapla
  • Piri Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın karadeniz'e mi kıyısı var ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil