Darbeciler için dikkat çeken karar!

Venezuela’da 30 Nisan’da başarısızlıkla sonuçlanan askeri ve sivil kalkışmaya katılan muhalif Ulusal Meclis (AN) milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılacak.

Darbeciler için dikkat çeken karar!
Darbeciler için dikkat çeken karar!
GİRİŞ 06.05.2019 05:51 GÜNCELLEME 06.05.2019 07:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülke basınındaki haberlere göre devlet nezdindeki yetkili Kurucu  Meclis (AN) Başkanı Diosdado Cabello, kendini geçici devlet başkanı ilan eden AN  Başkanı Juan Guaido’nun başarısızlıkla sonuçlanan askeri ve sivil kalkışmasına  katılan AN milletvekilleri hakkında yapılan adli işlemlerin sürdüğünü belirtti. 

 

 

Cabello, Venezuela Başsavcılığının bu milletvekillerinin  dokunulmazlıklarının kaldırılması için yaptığı başvuruların ANC’ye gelmeye  başladığını açıkladı.

ANC’deki oylamada başsavcılığın taleplerine “evet” oyu vereceklerini  vurgulayan Cabello, “Elbette bizler de bu girişime katılanların  dokunulmazlıklarının kaldırılması için ANC’de elimizi kaldıracağız.” ifadelerini  kullandı.

 

 

Aylardır büyük bir siyasi kriz içinde bulunan Venezuela'da muhalefet,  30 Nisan'ın ilk saatlerinde askeri ve sivil bir kalkışma denemesinde bulunmuş ve  başarısız olmuştu.

Guaido ve ev hapsini ihlal ederek La Carlota Hava Üssü'nün  karşısındaki Altamira Köprüsü üzerine gelen Leopoldo Lopez, bir grup askerle  Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek istemiş ve halkı sokağa çağırmıştı.  Muhalifler, bu çağrı üzerine ülkenin birçok kentinde sokağa çıkmış, protestolar  daha sonra özellikle Caracas'taki La Carlota etrafında şiddet eylemlerine  dönüşmüştü.?

Maduro taraftarlarının da sokağa çıkarak devlet başkanlığı sarayı  Miraflores etrafında toplandığı günün sonunda, Lopez önce Şili ardından İspanya  Büyükelçiliğine kaçmış, Guaido ise video mesajla ortaya çıkmış ve halkı yeniden  sokağa çağırmıştı.?

Venezuela'da 23 Ocak'ta bir meydanda yemin eden Guaido, kendini geçici  devlet başkanı ilan etmiş, ABD başta olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı  ülkesinin desteğini almıştı.

YORUMLAR 2
  • Taner 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD tarafından yapılan Venezuela darbe girişimi ve devamında yapılacak teşebbüsler Türkiye' de yapılması planlanan darbenin tatbikatlarıdır. ABD tarafından atılan her adım dikkatle incelenmeli ve ülkemizdeki partnerlerinin (vatan hainlerinin) operasyonlarına izin verilmemelidir.
    Cevapla
  • heval 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hainleri asmadan size rahat yok. ABD ye kaçakrar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi