'Ölüm tehditleri alıyorum' deyip açıkladı: Dünya bize zindan olacaktı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Haber7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programında, Türkiye, Cemal Kaşıkçı cinayetini ortaya çıkarmasaydı, "Nerede bizim Cemal diye ortaya çıkıp dünyayı bize zindan edeceklerdi" dedi. Aktay ayrıca, Kaşıkçı cinayetini dünyaya duyurduğu için ölüm tehditleri aldığını da açıkladı.

GİRİŞ 06.05.2019 11:43 GÜNCELLEME 06.05.2019 11:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Ülke TV'de yayınlanan ve Haber7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına katıldı.

 

 

"DÜNYAYI BİZE ZİNDAN EDECEKLERDİ"

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Aktay, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye, Cemal Kaşıkçı cinayetini ortaya çıkarmasaydı, "Nerede bizim Cemal diye ortaya çıkıp dünyayı bize zindan edeceklerdi" dedi.

Aktay şu sözleri söyledi;

"Verilecek olan mesaj 'Cemal Kaşıkçı Sultan Ahmet'te yok oldu.' Kaşıkçı orada kaybolunca dünyaya şu mesajı vermiş olacaklar. Tüm bu mizahsene rağmen şu an bile bu mesajı veriyorlar. Özellikle Suudi Arabistan, BAE ve Mısır merkezli Arap medyasına baktığınız zaman, bir trol ordusu var. Türkiye'yi hedef alan resmi söylemler nadiren oluyor. Bu trol ordusunu, bu Cemal Kaşıkçı olayına dönüştüreceklerdi. İşte dünyaca bilinen bir Washington Post yazarı, onlar açısından da çok makbul birisi... Eğer ortaya çıkmamış olsaydı emin olun bize yapacakları şey şu olacaktı; 'Nerede bizim vatandaşımız. Nerede bizim çok sevdiğimiz Cemal Kaşıkçı... Sizin güvenli dediğiniz İstanbul'da yok oldu.' Bunun propagandasını öyle bir yapacaklardı ki dünyayı bize zindan ederlerdi" ifadelerini kullandı.

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM"

Programda ölüm tehditleri aldığını dile getiren AK Partili isim, "Eğer ciddiye alırsam bize yönelik tehdit çok. Ama genelde Twitter üzerinden çokça tehdit var, hedef gösterilme durumu var. Mesela, özellikle Suudi Arabistan, BAE ve Mısır merkezli Arap kanalları her gün beni hedef gösteren haberler yayınlıyorlar. Örneğin şu programda benim bir dilim sürçse, hatta dilim sürçmese bile bir kısmını alıp 'işte Yasin Aktay bunu dedi' diye haber yapacaklar. Tabi bu tür haberleri yayınladıklarında, altına bir sürü yorumlar yapılıyor, bunların içinde tehditlerde var. Ama açıkçası çok da ciddiye almıyorum. Trollerde var gerçek şahıslarda var bunların arasında. Benimle ilgili Arap kanallarından bir şey duyduğum zaman sadece acıyorum ve gülüp geçiyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 6
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit varsa yok edilmesi lazim. bu is oturup aglamak la olmaz.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin kendilerine düşman olarak ezberlettirilen İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür.Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılar ve bu dönemde göbek kaşıdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar ve "Sunni-Şii" çatışmasında Suudileri başta kullanarak "fitne fesat" hesapları yapılmaktadır....
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer gücümüz varsa, yok ise derhal o güce erişip Mısır'da, Suudi arabistan da ve bae de darbe yaptırtıp halkı kurtarmamız lazım.
    Cevapla
  • tesbit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde tehditlerine ciddi şekilde karşılık versek derim.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: Tehdit etmek... şayet bir mülümansa o kişi... sen yandın arkadaşım. hemde ne yandın biliyormusun.. gittiğinde görürsün. şok olmayada hazırlan. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?