Suudi Arabistan onun peşindeydi! ABD son anda kurtardı

Filistin asıllı aktivist İyad el Bağdadi, Suudi Arabistan kaynaklı muhtemel bir tehdit nedeniyle yaşadığı Norveç'te güvenli bir yere götürüldü. İstihbaratın, CIA tarafından Norveç makamlarına iletildiği iddia edildi. İyad el Bağdadi 'Anladığım kadarıyla, Suudilerin hedefindeyim ancak ne yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok' dedi.

Suudi Arabistan onun peşindeydi! ABD son anda kurtardı
Suudi Arabistan onun peşindeydi! ABD son anda kurtardı
GİRİŞ 07.05.2019 21:12 GÜNCELLEME 08.05.2019 00:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Norveç'in sığınma hakkı tanıdığı Filistinli bir aktivistin, Suudi Arabistan kaynaklı muhtemel bir tehdit nedeniyle güvenli bir yere götürüldüğü ortaya çıktı. 

 

 

Guardian gazetesinin haberine göre, Filistin asıllı İyad el Bağdadi, 25 Nisan'da Norveçli yetkililer tarafından evinden alınarak güvenli bir yere nakledildi. Buna sebep olarak da Suudi Arabistan kaynaklı içeriği belli olmayan bir tehdit gösterildi. 

'HİÇBİR FİKRİM YOK'

Gazete, tehdide ilişkin istihbaratın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından Norveç makamlarına iletildiğini iddia ederken, İyad el Bağdadi de konuya ilişkin açıklamasında, ''Anladığım kadarıyla Suudilerin hedefindeyim ancak ne yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok.'' ifadesini kullandı.

 

 

POLİS EKİBİ GÜVENLİ BÖLGEYE NAKLETTİ

Norveçli yetkililerin istihbaratı çok ciddiye aldığını vurgulayan Bağdadi, iki polis ekibinin evine geldiğini, bunlardan birinin kendini güvenli yere naklederken, diğerinin olası bir takibe karşı önlem aldığını belirtti. 

'BENİ ÖLDÜRMEK İSTEMİYORLARSA O ZAMAN İŞİMİ YAPMIYORUM DEMEKTİR'

Bağdadi, haberin duyulmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son iki haftanın çok stresli olduğunu ifade ederek, ''Beni öldürmek istemiyorlarsa o zaman işimi yapmıyorum demektir.''  değerlendirmesinde bulundu. 

Arap Baharı döneminde sosyal medya mesajları ile dikkat çeken Bağdadi, Birleşik Arap Emirlikleri'nden sınır dışı edilmesinin ardından 2015'te Norveç'te siyasi sığınma hakkı elde etmişti. 

Suudi Arabistan ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmesinden beri uluslararası baskı altında. 

Amerikan Washington Post gazetesi, CIA'in Kaşıkçı cinayetinin emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığını yazmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacakları hakkında bilgim yok demiş
    Cevapla
  • Amedli 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay vay vay devlet olmuşta bide suikastler düzenliyor. Ulan a.b.d istemezse başınızı kaldıramazsınız be devletcik dostluk parayla devam etmez.Birgün paranız biter peçete muamelesi görür sünüz suudcum.
    Cevapla
  • Amed 4 yıl önce Şikayet Et
    CIA istemedikçe, Suud yönetimi bu işi yapamaz.. bunlar faso fiso danışıklı dövüşüklü işler..
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi yönetimi katilerdenmi oluşuyor. Nedir bu rezalet. Anlaşıldı tahtım elimden gidecek diye korku içinde yaşıyorsun. Bir gün korktukların başına gelecek. Rahmetli kaşıkçıyı öldürdün. Oo topraklarda daha bilinmeyenler. Hesap günü vaaaar, cehennemden haberin yok herhalde.
    Cevapla
  • Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    kafirin oyunu bitmez çünkü bunlar şeytanın çocukları. Müslüman safları sıklaştır biz olmayız deme sen Allahın mübarek olarak yarattığısın kafire karşı bir olacaz Allah var gam yok onutma 2 adet 1 yan yana geldimi 11 yapar üç adet 1 yan yana gelirse 111 kuvvetini bulur haydi Bismillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi