İki liderden Türkiye'ye ve Erdoğan'a küstah sözler: Bu Kuran'da yazmaz

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) sondaj girişimlerinin uluslararası hukukun doğrudan ve ciddi bir ihlali olduğunu söyledi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiades ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sarf ettiği sözlerine atıfta bulunarak, "Uluslararası hukuk Kuran'da yazılanlara dayandırılamaz" dedi.

İki liderden Türkiye'ye ve Erdoğan'a küstah sözler: Bu Kuran'da yazmaz
İki liderden Türkiye'ye ve Erdoğan'a küstah sözler: Bu Kuran'da yazmaz
GİRİŞ 08.05.2019 14:35 GÜNCELLEME 08.05.2019 14:36
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmesi sonrası harekete geçmiş, kendisinin ve KKTC'nin haklarını korumaya yönelik, Fatih gemisinin 3 Mayıs-3 Eylül arasında Baf'ın batısındaki bölgede sondaj faaliyetleri yürüteceğini duyurmuştu.

 

 

ABD açık açık söyledi! Türkiye doğalgaz aramasın

TÜRKİYE TEPKİLERE BOYUN EĞMEDİ

 

 

Türkiye'nin hamlesi sonrası başta ABD ve Avrupa olmak üzere çok sayıda ülke tepki göstermiş, ancak, Türkiye bu hamlelerden geri adım atılmayacağını en üst perdeden dile getirmişti.

Türkiye'den ABD'ye zehir zemberek cevap: Buna siz karar veremezsiniz

YUNAN CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Güney Kıbrıs Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Amerikan Helen Enstitüsü'nden bir heyetle görüşen Pavlopoulos, Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki faaliyetlerinin 1982'de Montego Körfezi Sözleşmesi'nde yazılı Deniz Hukuku'nu ihlal ettiğini iddia etti.

Prokopis Pavlopoulos, Montego Körfezi Sözleşmesi'ni imzalamasa da Türkiye için yasal olarak bağlayıcı bir metin olduğuna işaret etti.

Avrupa Birliği ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye yönelik tutumunu memnunlukla karşıladığını belirten Yunanistan Cumhurbaşkanı, Pavlopoulos, Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'nin ve Euro Bölgesi'nin bir parçası olduğunu söyledi.

RUM LİDERDEN KÜSTAH SÖZLER

Rum lider Nikos Anastasiades, dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine atıf bulunarak, "Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve büyük devletlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin vakti gelmiştir. Bu kritik dönemde, Türkiye bir kez daha uluslararası hukuku ve Güney Kıbrıs'ın yasal haklarını ihlal etmiştir. Türkiye'nin uluslararası hukuku tanıması ve Erdoğan'ın Kuran'ın da yazanlar yerine Avrupa Birliği Sözleşmeleri'ne uyması için baskı artırılmalı ve önlem alınmalıdır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda "(Allah) Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege'de haklarımızı gasp etmeye yönelik adımları anlamayanlara idrak versin diyorum. Rabbim, bu mübarek günlerde tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen Avrupa Birliğinin bizi tam üyeliğe kabul etmemesinin gerisindeki saplantılı ruh halini çözemeyenlerin akıllarını başına getirsin diyorum" diyerek dua etmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, EURONEWS
YORUMLAR 86
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime ile ALLAH erdogana sabirlar versin uzun ömürler versin asla ba$imizdan eksik olmasin.AMiNNNN..
    Cevapla
  • kolay 4 yıl önce Şikayet Et
    Biriside çıkıp demiyor ki Bizi Kuranda yazan bağlar.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabır sabı artik biryerde tak edicek
    Cevapla
  • Tahir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kur an şuan yaşayan her insan dan üstün kur an a laf etmeyin
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuranda yazanlar Allah kelamıdır mezara girince öğretecekler hangisinin daha önemli olduğunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi