Filistin’i imha anlaşması! Para körfezden geliyor...

Netanyahu’ya yakın “Israel HaYom” gazetesinin yayınladığı anlaşmaya göre Batı Şeria ve Kudüs, İsrail egemenliğine bırakılıyor Skandal anlaşmayı ABD ve İsrail’in yanısıra S. Arabistan, BAE ve Mısır destekliyor.

Filistin’i imha anlaşması! Para körfezden geliyor...
Filistin’i imha anlaşması! Para körfezden geliyor...
GİRİŞ 09.05.2019 07:42 GÜNCELLEME 09.05.2019 07:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelenen barış planının hedefi Filistin’i imha etmek. İsrail gazetesi HaYom’un yayınladığı anlaşmanın resmi olmayan maddeleri İsrail işgalini her alanda destekliyor. Skandal maddelere göre Batı Şeria ve Kudüs İsrail egemenliğine bırakılıyor, Gazze’de Mısır’a bağımlı sözde “Yeni Filistin Devleti” kuruluyor. Filistin’in güvenliği de İsrail’e emanet ediliyor.

 

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda Haziran ayında açıklaması beklenen, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın da destek verdiği belirtilen “Yüzyılın Anlaşması” planının resmi olmayan maddelerini yayımladı.

Skandal maddelerle dolu plana göre, Batı Şeria İsrail tarafından ilhak edilirken, Kudüs’ün kontrolü de yine işgalci yönetime bırakılıyor. Gazze Şeridi’nde, İsrail, Mısır ve diğer Arap ülkelerine bağımlı bir “Yeni Filistin” devletinin kurulması öngörülüyor. Filistin tarafı anlaşmayı kabul etmezse, ABD’nin sert yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmakla tehdit ediliyor.

 

 

DOLAYLI İLHAK MADDESİ

Batı Şeria’daki İsrail işgali ve ilhakı anlaşma yoluyla meşrulaştırılması planlanıyor. HaYom’un haberine göre İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Hamas arasında üçlü bir anlaşma imzalanacak. Batı Şeria’daki büyük Yahudi yerleşim yerleri bugün olduğu gibi İsrail’in elinde kalacak.

Bu yerleşim birimlerine yine Batı Şeria’daki izole yerleşim birimleri de katılacak ve böylece izole yerleşim birimlerine ulaşmak için büyük yerleşim birimlerinin alanları genişletilecek. Batı Şeria’da yer alan Yahudi yerleşim birimleri dışındaki topraklar ile Gazze Şeridi’nde “Yeni Filistin” adlı bir Filistin devleti kurulacak.

KONTROL İŞGALCİDE

Anlaşmaya göre Kudüs, her iki devletin başkenti sayılıyor ne var ki burada da tuzak cümlelerle kentin tüm kontrolü İsrail’e bırakılıyor. Kudüs’te yaşayan Araplar Yeni Filistin Devletinin vatandaşı sayılarak, İsrail için bir demografi avantajı sağlanıyor. Yine anlaşmayla, İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, Yeni Filistin Hükümeti’nin ilgileneceği eğitim alanı hariç Kudüs’ün tüm alanlarından sorumlu olacak ve bu yeni devlet, Kudüs Belediyesi’ne su gideri ve vergi ödeyecek.

GAZZE MISIR’A BAĞLANIYOR

Filistin’i yok eden anlaşamaya göre Gazze de dolaylı yoldan Mısır’a bağlanıyor. Anlaşmayla Mısır, havalimanı, fabrikalar, ticari alanlar ve ziraat için Gazze Şeridi’ne bağlı bir şekilde Yeni Filistin Devleti’ne toprak kiralayacak, ancak Filistinlilerin bu yeni topraklarda iskanına izin verilmeyecek. Bu toprakların sınırları ile kira ücreti daha sonra aracı ve destekçi ülkeler tarafından Yeni Filistin Devleti ile Mısır arasında belirlenecek.

KUZU KURDA EMANET

Yıkım anlaşması “Yeni Filistin Devleti”nin ordu kurmasını da yasaklıyor ve sadece polis gücünün elinde hafif silahlar olacağı belirtiliyor. Kuzuyu kurda emanet eden anlaşmayla, İsrail ile Yeni Filistin arasında, İsrail’in tüm yabancı saldırılara karşı Yeni Filistin’in korumasını garanti altına alacağı ve bu tür bir koruma karşılığında Yeni Filistin’in İsrail’e ödeme yapacağı yeni bir savunma anlaşması imzalanması planlanıyor.

PARA KÖRFEZDEN

”Yeni Filistin Devleti”nin kurulmasını öngören bu anlaşmanın uygulanması için mali olarak destek sağlayacak ülkeler, başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ve petrol üreticisi Körfez Arap ülkeleri olacak. Destekleyici ülkeler, Yeni Filistin’deki ulusal projeler için 5 yıl boyunca 30 milyar dolarlık bir bütçe sağlayacak. Bu bütçeyle işgali meşrulaştıracak izole Yahudi yerleşim birimleri ile büyük yerleşim yerlerinin İsrail’e bağlanması maliyeti de karşılanacak. Petrol üreticisi Körfez Arap ülkeleri ise fonun yüzde 70’ini karşılayacak. Bu yüzde 70’lik oran ülkelerin petrol gelirlerine göre belirlenecek.

Yenişafak

YORUMLAR 20
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni planda "Filistin ordusu yok, İsrail işgal ettiği bölgeler ve yerleşimler cebinde kalacak, İsrail kıyıma devam edebilecek"....... Bu SUUDİLER'İN, BAE ve MISIR'ın yani "ABD ve İsrail şakşakçılığı devam ediyor".....Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın..
    Cevapla
  • saalih 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın çivisi çıktı. abd denen TERÖR devleti adalet dağıtırsa böyle olur. Önce HALİFELİK tekrar ilan edilmeli daha sonra İSLAM ALEMİ KEFERELERE KARŞI CİHAT İLAN ETMELİDİR
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saltanat onlara da kalmaz.ac kaldiklari gün yakındır.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    masaya oturunca maddeler müzakere edilmeli dünyadan arabulucular katılmalı değişiklikler yapılmalı
    Cevapla
  • süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen Filistin'de Türkiye'ye bağlanma referandumu yapılmalı. 1938'de Hatay'ın Türkiye'ye bağlanması gibi Filistinde çıkacak karar ile,Filistin toprakları Türkiye'ye bağlanabilir. Bu sayede Kudüs ve Mescid-Aksa da dahil Filistin toprakları ve Doğu Akdeniz'deki daha büyük hakimiyt alanı Türkiyenin olacaktır. Acilen referandum yapılmalıdır. Bu da demokrasidir. Çıkacak kararla kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. Sn. cumhurbaşkanımız acilen harekete geçmelidir yoksa çok geç kalınır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!