Rumlar Türkiye'yi AB gündemine taşıyor

AB Liderler Zirvesi'ndeki gündemlerden biri, "Türkiye'yi Akdeniz'de nasıl durdururuz" olacak.

Rumlar Türkiye'yi AB gündemine taşıyor
Rumlar Türkiye'yi AB gündemine taşıyor
GİRİŞ 09.05.2019 08:16 GÜNCELLEME 09.05.2019 08:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini "ikinci işgal" olarak nitelendiriyor. Oysa Akdeniz'de petrol arama faaliyetinde olan ABD, Fransa, Mısır gibi ülkeler var. Bu ülkelerle anlaşan Rumlar, bu faaliyetleri memnuniyetle karşılıyor.Türkiye'nin bölgede doğalgaz ve petrol bulmasından son derece endişeli olan Rumlar, önümüzdeki günlerde yapılacak olan AB Liderler Zirvesi'nde bu konuyu gündeme getirecek.

 

 

EKONOMİK YAPTIRIM TALEBİ

Rumlar, AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulamasını isteyecek. Bu yaptırımların ekonomik yaptırım olmasını isteyen Rumlar, Türkiye'nin geri adım atabileceğini düşünüyor.

 

 

İKİNCİ GEMİ YOLDA

Türkiye ise bu konudaki kararlılığını her fırsatta ortaya koyuyor. Yaşanan süreçte Türkiye, bölgeye ikinci bir sondaj gemisi göndereceğini açıkladı.

YORUMLAR 8
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlız rum şunu sen biliyon ama yinede hatırlatim türkiye artık sizin gibi ya abd yada ab kuklası değil türkiye için abd kimki onun uşagı ab ye şikayet ediyon demem o ki yanlış yere türkiyeyi şikayet ediyon ne diyeceksen gel adam gibi yüzümüze söyle itle köpekle türkiyeye bişe yapaman rum ne zaman bunu anlayacaksınız?
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 4 yıl önce Şikayet Et
    yunan tohumları Türkiyede geri vites yok. abd akdenize çöreklensin. fransa, italya mısır kıç kadar rum kesimi fakat türkiye geri adım atsın. yok öyle yağma . Türkiyenin 100 yıl öncesinden kalma atalarınızın ödemediği 5 milyar dolarlık bir savaş tazminatı var. bir de beleşe giden egedeki adalar. hepsini tek tek geri alacağız. 420 yıl hüküm sürdüğümüz yunanistan bile bizim sen neden bahsediyorsun çocuk
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İki hafta önce Almanya'dan ikinci dünya davaşında olan olaylardan dolayı tazminat iste, bugünde Almanya'dan Türkiye'ye karşı destek bekle. Tam bir yunan işi oldu.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok aramaya devam..
    Cevapla
  • tesbit 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri adım teslimiyet' dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler