BBC, Kraliyet bebeğine maymun diyen gazeteciyi kovdu

İngiltere'de gündem Sussex Dükü Harry ile Sussex Düşesi Meghan'ın çocukları Archie... Dün bebekleriyle basının karşısına çıkan çift hakkında ırkçı bir tweet paylaşan BBC 5 Live radyosunun spikeri ortalığı karıştırdı. Bir erkek ile bir kadının ellerinden tutan bir maymunla çekilmiş eski bir fotoğrafı, "Prens hastaneden çıktı" diyerek paylaşan Danny Baker büyük tepki çekti. Baker, BBC'den kovuldu.

BBC, Kraliyet bebeğine maymun diyen gazeteciyi kovdu
BBC, Kraliyet bebeğine maymun diyen gazeteciyi kovdu
GİRİŞ 09.05.2019 14:18 GÜNCELLEME 09.05.2019 14:53

İngiliz kraliyet ailesinin yeni üyesi Archie, tatsız bir tartışmanın ortasında kaldı… Dün Archie ile birlikte kamera karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Meghan Markle ve Prens Harry’nin yanıtları TV’lerde yayınlanırken, BBC’de çalışan Danny Baker isimli spiker skandal bir paylaşımda bulundu.

Bir çiftin ellerinden tutan maymunla birlikte bir binadan çıktığı fotoğrafı paylaşan Baker, "Prens hastaneden çıktı" ifadesini yazdı. Baker’ın bu ırkçı tweet’i büyük bir tepki çekti. Harry’nin de esprili bir dille, "Dikkat ederseniz biraz kıllı" yorumunu acımasızca kullanan DJ ve spiker tepkilerin odağında oldu.

 

 

Skandal açıklamanın ardından BBC Baker’ın kovulduğunu açıkladı. BBC, Twitter üzerinden, "Müthiş yayıncı Baker artık bizimle çalışmayacak" açıklamasını yaptı. Fakat bu açıklanın ardından BBC’yi topa tutan Baker, "Beni resmen bir otobüsün altına ittirdiler. BBC kendini kurtarmak için beni kullandı" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri