Trump 'askeri karşılaşma' mesajı verip uyardı: Beni arasınlar!

ABD Başkanı Donald Trump, 'İran çok tehditkar davranıyordu. (İran konusunda) Bilmek istemeyeceğiniz şeyleri biliyoruz. O yüzden ülkemizi koruyacak tedbirleri almamız lazım. (ABD ile İran arasında askeri karşılaşma ihtimali) Bunu her zaman söyleyebilirsiniz. Yapmaları gereken şey şu: Beni arasınlar, oturup konuşalım ve adil bir anlaşma yapalım.'' dedi.

Trump 'askeri karşılaşma' mesajı verip uyardı: Beni arasınlar!
Trump 'askeri karşılaşma' mesajı verip uyardı: Beni arasınlar!
GİRİŞ 09.05.2019 21:46 GÜNCELLEME 09.05.2019 21:50
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İran'ın son dönemdeki adımlarını "tehditkar" şeklinde nitelendiren ABD Başkanı Donald Trump, bir yandan üstü kapalı olarak Tahran'ı tehdit etti, diğer yandan yeni bir nükleer anlaşma için İranlı liderlerle konuşmaya açık olduğunu söyledi.
 
Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan ABD Başkanı Trump, son günlerin en önemli gündem maddelerinden ABD-İran gerginliğine ilişkin soruları yanıtladı.
 
İran'ın ABD için bir tehdit olduğunu kaydeden Trump, "İran çok tehditkar davranıyordu. (İran konusunda) Bilmek istemeyeceğiniz şeyleri biliyoruz. O yüzden ülkemizi koruyacak tedbirleri almamız lazım." şeklinde konuştu.
 
ASKERİ KARŞILAŞMA İHTİMALİNE AÇIK KAPI
 
ABD ile İran arasında askeri bir karşılaşma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, "Bunu her zaman söyleyebilirsiniz. Buna hayır demek istemem ama umarım öyle bir şey olmayacaktır." diye cevap veren Trump, İranlı liderlerin kendisini aramasını istediğini ancak eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İranlılara ''Trump ile konuşmaması gerektiğini'' söylediğini belirtti.
 
Resmi bir görevde olmadığı halde Kerry'nin söz konusu çabasının ilgili yasaların ihlali anlamına geldiğini savunan Trump, Kerry'nin bundan dolayı yargılanması gerektiğini ifade etti.
 
'BENİ ARASINLAR'
 
İran ile nükleer anlaşmadan ayrılmalarından sonra İran ekonomisinin oldukça kötüleştiğini belirten Trump, "Yapmaları gereken şey şu: Beni arasınlar, oturup konuşalım ve adil bir anlaşma yapalım. Nükleer silaha sahip olmalarını istemiyoruz; istediğimiz çok bir şey değil. Bu, onları yeniden iyi bir pozisyona getirebilir. İran'a zarar vermek istemiyoruz." ifadesini kullandı.
 
İran'ın ABD'nin onaylayacağı bir anlaşmaya imza atması durumunda bu ülkeye ekonomik olarak yardım etmeye hazır olduklarını dile getiren Trump, benzer durumdaki Kuzey Kore'yi örnek gösterdi ve iki ülkenin de büyük bir potansiyelinin olduğunu söyledi.
 
ÇİN İLE ANLAŞMA İHTİMALİ
 
Öte yandan, ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den dün gece çok güzel bir mektup aldığını, Şi'nin mektupta "beraber çalışalım" mesajını gönderdiğini açıkladı.
 
Çinli yetkililerle bugün bir görüşme yapacağını da dile getiren Trump, Çin'in yeniden müzakere masasına dönmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 
Trump ayrıca, Venezuela konusunda başta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton olmak üzere birçok isimle yakın çalıştığını kaydetti. Bu ekibin Venezuela konusunda oldukça "heyecanlı" olduğunu belirten Trump, Bolton'a (Venezuela konusundaki) tavrını gösterdiğini ve kendisinin (savaş konusunda) Bolton'dan daha "güvercin" olduğunu ifade etti.

 

 

YORUMLAR 68
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizde niye var siyonist kafir iblis yahudiler ve itleri kafir abd ve kafir ingiltere.Ha çok mühimse iranda siyonizmin itidir.Yani abd ile danışıklı dövüş yapıyor.
    Cevapla
  • dobra 4 yıl önce Şikayet Et
    tam bir soytarı
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkenizi mi korumak? amerikanın irana komşu olduğunu bilmiyordum ben. dünyanın her yerine kanser gibi yayılıp üstler kurdunuz sonra ülkenizi tehdit altında hissettiğinizi söylüyorsunuz, yazıklar olsun sessiz kalan dünya insanlarına.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan yönetimi (Trump) ne dediğinin ve yaptığının farkında değil. Defalarca İranlı yetkililer ile kesin kes görüşmem diyen Trump şimdide beni arasınlar görüşelim diyor. Sanki yeni bir Kuzey Kore serüveni daha görüyorum. Daha önceleri Kimyoung-ung ile de kesinlikle görüşemeyeceğini söyleyen Amerikan yönetimi bizzat Trump'un kendisi gidip tarafsız bir yerde tam tamına iki kez görüştü. Aynı şey İran içinde geçerli olacak galiba. Senaryoya dikkat Kuzey Kore için giden gemiler yumuşayarak geri dönmüştü. Şimdide İran için giden gemiler yumuşayarak dönecek gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Devrim ÖZİSLAM 4 yıl önce Şikayet Et
    İRAN SURİYEDE YAPTIĞI VE YAMPAYA devam ettiği SÜNNİ KATLİAMININ hesabını veriyor. Hala dinsiz Esada ŞİA MEZHEBİ saikleri ile destek olmaya devam ediyor. Stratejisini mezhep yayılmacılığı üzerine kurmuş bir İslam devleti by haliyle BATININ HESABI ADINA islam dünyasını bölmek ve kana bulaştırmaktan başka bir işe yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?