WSJ: ABD’nin gizli füzesi patlamadan öldürüyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) 2017 yılından bu yana Libya, Suriye, Irak, Yemen ve Somali’deki operasyonlarında patlamayan gizli bir füze kullandığı iddia edildi.

WSJ: ABD’nin gizli füzesi patlamadan öldürüyor
WSJ: ABD’nin gizli füzesi patlamadan öldürüyor
GİRİŞ 10.05.2019 08:17 GÜNCELLEME 10.05.2019 08:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

The Wall Street Journal gazetesinin eski ve mevcut ABD yetkililerine dayandırdığı haberinde, sır gibi tutulan silahın Hellfirefüzesinin değiştirilmiş bir versiyonu olduğu belirtildi. R9X olarak adlandırılan füzenin patlamadığı, sadece ağırlığıyla arabaların üstünü ve evlerin çatısını delerek potansiyel kurban üzerine düştüğü kaydedildi.

Füzenin 6 adet uzun bıçakla donatıldığı, bu bıçakların düşüşe birkaç saniye kala fırlatılıp yolundaki tüm engelleri paramparça ettiği ifade edilirken uzmanların bu silah için ‘ninja-bomba’ adını kullandığı aktarıldı.

ABD askerlerinin bu füzeyi nadiren, sadece belli şartlarda kullandığını ileri süren gazete, örnek olarak terörist örgüt liderlerinden birinin bulunduğu yerin net olarak tespit edildiği ama normal silahın etraftaki sivillere zarar verme riskini taşıdığı durumlar gösterildi. Kaynakların verdiği bilgiye göre bu füze Libya, Suriye, Irak, Yemen ve Somali’de toplamda “yarım düzine kez” kullanıldı.

 

 

ABD kıtalararası balistik füze denedi

ABD’nin bu silah üzerindeki çalışmaları 2011’de başladığını yazan gazete, R9X füzesinin eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, hava saldırılarında sivil kayıpları önleme amacıyla geliştirildiğini savundu. Haberde, benzer füzenin, “bir numaralı terörist” Usame Bin Laden’i 2011’de yok etmek için B planı olarak düşünüldüğü kaydedildi.

YORUMLAR 15
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasını versin siyonist kafir iblis yahudilerin ve itlerinin.
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    siviller abd nin umurunda değildir. abd bir İŞGALCİ-HIRSIZ bir HAÇLI TERÖR DEVLETİDİR. afganistanda bir okulda 500 öğrenciyi vuran abd.. camilere saldıran yine abd
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terörü üretende, yetiştiren yayanda kendileri
    Cevapla
  • tersinim 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya, Suriye, Irak, Yemen, Somali... Yani Müslüman ülkeler ABD denen haydut devlet için yeni silahların deneme tahtasıdır. Bu işi Afganistan'da da yapmışlardı.
    Cevapla
  • tedbir lazım 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar bir araya gelip ortak ordu kurmadığı sürece hiç bir planları yürümez. yahudiler genişlemeye devam ediyor. abd de 80 milyon yahudi abd yi ele geçirmiş, hıristiyanlığın sonunu getiriyorlar. abd yahudi devletine dönüştürülüyor. ne ingilizi kalacak ne fransızı ne çinlisi. hepsi yahudileştiriliyor. sonraki aşamada rusya iran italya ingiltere fransa hollanda almanya yahudileştirilecek. yahudilere karşı önlem almayan bm ve ab de yahudileşecek. yahudiler yayılmaya ve filistini ele geçirmeye devam ediyor. dünya seyrediyor. budistler ve hindular ile süryaniler de yahudileşecek tedbir almazlarsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço