ABD ve Japonya karar verdi! İşbirliğine devam

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Kuzey Kore'nin nükleersizleşme sürecinde işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldı.

ABD ve Japonya karar verdi! İşbirliğine devam
ABD ve Japonya karar verdi! İşbirliğine devam
GİRİŞ 10.05.2019 09:24 GÜNCELLEME 10.05.2019 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, Perşembe günü Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi. 

30 dakika süren görüşmede Suga ve Pompeo, Kuzey Kore'deki en son gelişmeleri analiz edeceklerini ve her seviyede işbirliğine devam edeceklerini doğruladı. İkili ayrıca, BM Güvenlik Konseyi kararlarının Kuzey Kore'de tam olarak uygulanması konusunda da mutabık kaldı. 

KAÇIRILMA SORUNU MASADA

Suga ayrıca, Başbakan Shinzo Abe'nin Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşları sorununu çözmek için ön şartlar olmaksızın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşme konusundaki niyetini de Pompeo'ya aktardı. Suga, konunun hızlı çözümü için ABD’den destek istedi. 

OKİNAWA GÜNDEMİ

Suga, Amerika ziyareti kapsamında ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan ile de görüştü. Pentagon'da gerçekleştirilen görüşmede taşınma süreci halen devam eden Japonya'nın Okinawa Adası’ndaki ABD üssü masaya yatırıldı. Suga'nın, Shanahan'a üssün taşınmasının Japon hükümetinin en önemli önceliklerinden biri olduğunu aktardığı öğrenildi. 

Suga ve Shanahan'ın Futenma Hava İstasyonunu Okinawa'daki Henoko bölgesine taşıma planını istikrarlı bir şekilde uygulama konusunda anlaştıkları kaydedildi. 

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından gazetecilere bilgi veren Suga, görüşmelerin çok anlamlı olduğunu söyledi. Japonya’nın ABD ve Güney Kore ile işbirliği içinde, Çin ve Rusya ile koordineli olarak Kuzey Kore sorununu çözmeyi umduğunu kaydeden Suga, gerçekleştirdiği toplantıların sonucu olarak, hükümetin Okinawa'daki askeri üssün taşınma süreci konusunda her türlü çabayı göstereceğini de sözlerine ekledi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Katiline asik olana ne denir.japon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir