Darbeci Sisi'den yeni hamle! 516 caminin adını değiştirdi

Mısır'da aralarında 2013'teki askeri darbenin ardından demokrasi yanlısı protestoculara ev sahipliği yapan ve eylemcilere yönelik kanlı müdahaleye şahit olan Rabiatul Adeviyye Camisi'nin de bulunduğu 516 caminin ismi değiştirildi.

Darbeci Sisi'den yeni hamle! 516 caminin adını değiştirdi
Darbeci Sisi'den yeni hamle! 516 caminin adını değiştirdi
GİRİŞ 10.05.2019 10:21 GÜNCELLEME 10.05.2019 10:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mısır hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Bakanı Muhtar Cuma'nın ilk aşama olarak ülke genelinde yaklaşık 100 derneğe bağlı 516 caminin isminin değiştirilmesi kararını imzaladığı belirtildi.

 

 

Camilerin herhangi bir dernek, cemaat ya da gruba bağlı olarak kullanılamayacağı ifade edilen açıklamada, aynı şekilde siyasi ve ideolojik çatışmalara da dahil edilemeyeceği kaydedildi.

Rabiatul Adeviyye Derneği'ne bağlı Rabiatul Adeviyye Camisi'nin isminin Rahmet Camisi olarak değiştirildiği öğrenildi.

 

 

TARTIŞMALI ÜÇÜNCÜ ADIM

Vakıflar Bakanlığının camilerin isminin değiştirilmesi kararı, son zamanlarda camilerle ilgili tartışma yaratan üçüncü adımı oldu.

Bakanlık daha önce de teravih namazlarında dışarıya hoparlörlerle ses verilmesini yasaklamış, ayrıca namaz aralarında yapılan vaazları da 10 dakikayı geçmeyecek şekilde sınırlandırmıştı. 

KANLI MÜDAHALEYE ŞAHİT: RABİATUL ADEVİYYE

Mısır güvenlik güçleri, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevden alınmasını protesto amacıyla 14 Ağustos 2013'te başkent Kahire'de, bulunduğu semtle aynı ismi taşıyan caminin bulunduğu Rabiatul Adeviyye Meydanı ile Nahda Meydanı'nda toplanan eylemcilerin üzerine ateş açmış, kanlı müdahalede yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmıştı.

Darbe karşıtı protestolara şahit olan Rabiatul Adeviyye Camisi, kanlı baskının ardından güvenlik güçleri tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmişti.

Ordunun yönetime el koymasının akabinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) "terör örgütü" ilan edilmesi ve yasaklanmasının ardından 2015'te teşkilata yakınlığıyla bilinen Rabiatul Adeviyye Derneği'nin tüm mal varlığına el konulmasına ve eski müftü Ali Cuma'nın dernek başkanı olarak atanmasına karar verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Kazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Firavun herif
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    misirda çok büyük dinsizler ve zalimler var çoğunluk kafir
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki çoğunluğu halkin bu zalim den yana yoksa niye ayaklanip sokaklari ateşe vermiyorlar. nerde bu Mursi yandaşlari müslüman kardeşler müslüman Allah tan korkar sisi den ve zalim yönetiminden degil .demekki hiristiyan kafir de çok firavun iyi iz birakmiş arkasinda
    Cevapla
  • Alptigin 4 yıl önce Şikayet Et
    Camiyi kiliseye mi çevirecek yoksa? Adını da Papa jan pol koy bari, tam yakışır bunlara. Abd köleleri
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    seni gidi mısır firavunu zalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar