Almanya'da tartışma yaratan karar: Uyuşturucu satışı için özel alan!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg'de bir parkta, uyuşturucu alışverişi için özel alanlar ayrılması, ülkede üst düzey bir tartışmayı başlattı.

Almanya'da tartışma yaratan karar: Uyuşturucu satışı için özel alan!
Almanya'da tartışma yaratan karar: Uyuşturucu satışı için özel alan!
GİRİŞ 10.05.2019 12:41 GÜNCELLEME 10.05.2019 12:41

Görlitzer isimli parkın müdürü Cengiz Demirci, bu kararı uyuşturucu satıcılarının ailelerden ve yürüyüşe çıkanlardan uzak durmalarını sağlamak için aldıklarını söyledi.

Demirci, RBB radyosuna yaptığı açıklamada, uyuşturucu satışlarının sadece pembe çizgilerle belirlenmiş alanlarda yapılabileceğini belirterek "Bu kararı tamamen pratik nedenlerle aldık. Uyuşturucu satışını yasallaştırıyor değiliz." dedi.

Cengiz Demirci, aldığı kararı, "Amacımız, uyuşturucu satıcılarından korkanları yeniden parka çekebilmek" şeklinde açıkladı.

Ancak bu karar, hem Berlin Belediyesi yetkilileri hem de federal makamlar tarafından kınandı.Ülkede uyuşturucu ile mücadelenin en önde gelen isimlerinden olan, 63 yaşındaki siyasetçi Marlene Mortler, pembe bölgelerle uyuşturucu satıcılarına fiilen "ticaret ruhsatı" verildiğini savundu.

Sağlık Bakanlığı'nın narkotik uyuşturucularla mücadele eden biriminin yöneticisi olan Mortler, "Eğer bu doğru ise anayasal devletin teslimiyeti anlamına gelir" dedi.

Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel de, Demirci'nin fikrini diğer parklarda uygulamayacaklarını belirterek "Polis, Görlitzer parkı dahil her yerde uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edecek" dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı