ABD'den Türkiye açıklaması: Fikir birliğine varamadık

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili konuşan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Bölge, Fırat'ın doğusundaki Türkiye-Suriye sınırı boyunca olacak. Alanın derinliği konusunda henüz bir fikir birliğine varmadık" dedi.

ABD'den Türkiye açıklaması: Fikir birliğine varamadık
ABD'den Türkiye açıklaması: Fikir birliğine varamadık
GİRİŞ 10.05.2019 13:35 GÜNCELLEME 10.05.2019 13:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'a ait Londra merkezli Şarku'l Avsat gazetesinden İbrahim Hamidi'ye konuşan James Jeffrey, ABD'nin Türkiye'yle görüştüğü güvenli bölgeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Güvenli bölge ile ilgili olarak, Türkiye ile ilkeler konusunda hemfikir olduğunuz ancak bölgenin sınırları hakkında anlaşılmadığı doğru mu? sorusu üzerine Jeffrey şunları söyledi: "Diplomatik ayrıntılara girmek istemiyorum, fakat şunları söyleyebilirim; Bölge, Fırat'ın doğusundaki Türkiye-Suriye sınırı boyunca olacak. Alanın derinliği konusunda henüz bir fikir birliğine varmadık. Bizim ve Türkiye'nin bu konuya ilişkin görüşlerimiz var. Türkiye kendi tutumunu açıkladı.

"GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLAYACAĞIMIZI VE TÜRK VE AMERİKAN VARLIĞINI KONUŞUYORUZ"

 

 

Hala bölgedeki güvenliği nasıl sağlayacağımızı ve Türk ve Amerikan varlığını konuşuyoruz. Bunlar hakkında müzakerelerde bulunuyoruz. Çok ilerleme kaydettik. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede nihai bir anlaşmaya varmak istiyoruz."

ÖCALAN SORUSU

"PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Şam'la diyaloğa teşvik edilmesine ilişkin açıklamaları, ABD ve Türkiye’nin güvenli bölge müzakere sürecinin bir parçası mıydı?" sorusuna ise, "Bu sorunun, Türkiye'nin ve Öcalan'ın tutumunu benden daha iyi bilenlere sorulması gerekiyor. Öcalan'la ya da ona yakın insanlarla koordinasyon olmadığını söyleyebilirim" cevabını verdi.

YORUMLAR 28
  • CanTürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi oyalayıp zaman kazanmaya ve katliamlarını yenilerini ekliyorlar
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer s400 den sonra Suriye'ye girilmez ise sinirimizda itraili göreceğiz ve bize saldırırken
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    İRAN GERGİNLİĞİ/SAVAŞI BAHANESİYLE GÜNEYDOĞUYA NATO ŞEMSİYESİNDE VEYA ABD’Lİ ASKER GETİRMEYE KALKARLARSAA?? Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlanmaktadır...1918 Wilson Prensiplerinden beri ABD Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan" hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmek amaç ..
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika : Hala teröristlere Silah verip her türlü yardımı yapıyorlar!
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile anlasma yapilmaz kuzey kore iran rusya örnek olmali bize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı